<

Автошкола орендувала приміщення колишньої початкової школи ліцею №1 в Іваничах за заниженою ціною

16:35 | 25.09.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
2344
/ Коментарі відсутні

В Іваничах віддають в оренду частину колишнього приміщення початкової школи ліцею №1. Ціна, яку сплачуватиме тимчасовий власник будівлі, порівняно мізерна, всього 8 тисяч гривень щомісячно.

Нещодавно селищна рада провела аукціон з передачі в оренду частини колишнього приміщення початкової школи ліцею №1, що на вулиці Незалежності 12а. Торги на prozorro виграло ПП «Автошкола «Захід – Авто», яке займається підготовкою водіїв транспортних засобів.

Відповідно до інформації на prozorro, аукціон відбувся 15-го вересня.

За оренду будівлі площею 328,6 кв.м. підприємство платитиме лише 8 040,29 грн. без ПДВ на місяць. З цієї суми 70% надходитимуть в місцевий бюджет і решту 30% отримуватиме балансоутримувач, яким є відділ освіти, культури, молоді та спорту.

До слова, ринкова вартість цього приміщення – 804 тисячі 29 гривень.

Автошкола орендувала приміщення колишньої початкової школи відразу на 5 років.

Зауважимо, що на минулій сесії 30-го серпня депутати більшістю голосів дали згоду на передачу в оренду частини цієї будівлі й затвердили умови проведення аукціону. Тоді розгляд цього питання був “гарячим”. Адже керівництво селищної ради пропонувало встановити на ІІІ етапі торгів 50 кроків, тоді як депутат Роман Чипинюк лише два, аби ціна оренди була більшою. Адже на останньому етапі аукціону відбувається покрокове заниження ціни. І чим більше кроків, тим менша вартість. Однак депутати не підтримали пропозицію Чипинюка і таки ухвалили 50 кроків.

Однак аукціон відбувся на першому етапі. Тож ціну понижувати не довелося. Та й запропонована селищною радою вартість приміщення не змінилася взагалі. Адже претендент зареєструвався на prozorro лише один. Він і став переможцем торгів. А на позачерговій сесії 22-го вересня депутати затвердили протокол про результати електронного аукціону з оренди комунального майна – частини колишнього приміщення початкової школи ліцею №1.

Тут можна виділити два аспекти розгляду даного питання. З позитивного – те, що в Іваничах працюватиме автошкола, і мешканцям не потрібно буде їздити в інші населенні пункти, щоб навчатися водінню. З негативного – те, що за це приміщення можна було б виручити в бюджет громади значно більшу суму коштів. Але, селищна рада на чолі з головою громади Лідією Томашевською, як бачимо, не дуже в цьому зацікавлена.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота