<

Інженери 14-ї ОМБр розповіли про унікальні розробки та методи знищення ворога

16:10 | 4.11.2023 / Новини / /
Перегляди
1078
/ коментарі 2

Інженери 14-ї ОМБр розповіли про свої унікальні розробки та методи знищення ворога у своє професійне свято – День інженерних військ.

Про це розповідають на фейсбук-сторінці 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, пише Конкурент.

«Це напевно перша війна після Другої світової, активна, в якій використовується велика кількість роботизованої техніки, високих технологій. Зараз, як ви бачите, це відіграє вагому роль на стратегічному рівні – високі технології, РЕБи, зв’язок, розвідка, виявлення і інше», – розповів «князівський» воїн Володимир.

Він зауважив, що ворог підготувався до війни та зібрав величезну кількість високих технологій.

«Нам потрібно було наздогнати їх і водночас для нас результатом було зробити щось потужніше, щось краще, дешевше, простіше, ніж те, що було у ворога, тому що часу в нас було набагато менше», – додав Володимир.

Інженер 14-ї ОМБр Володимир розповів, що перше, що спало на думку для знищення ворога – це використання боєприпасів.

«Перше, що мені прийшло на думку – це використання боєприпасів, щоб максимально вони були ефективні, здешевити сам процес виготовлення цих боєприпасів, враховуючи те, що вони повинні економитися, щоб не забирати ні в яких підрозділів їх боєприпасів, і, щоб це було швидке виготовлення їх в польових умовах», – сказав він.

Захисник Віталій наголосив, що ідеї реалізовували свої.

«Ідеї реалізовували свої – аеродинаміку плюс вибухову речовину. Це те, що ми знаємо, бо маємо досвід з вибуховою речовиною», – повідомив Віталій.

Військовий Володимир зазначив, що вони зібрали команду, яка розробила антиРЕБ засоби, для того, щоб було можна вести розвідку, і відповідно зменшити втрати наших захисників і робити більш ефективне вогневе ураження противника з меншою кількістю боєприпасів.

Юрій ж каже, що їхні розробки перевищують будь-які військові розробки, однак ціну артилерійського боєприпасу не можна порівняти з ціною FPV-дрона чи «мавіка».

«Ціну артилерійського боєприпасу не можна порівняти з ціною FPV-дрона чи «мавіка», а ефективність їхня перевищує любі мислимі і немислимі військові розрахунки. Ніхто не був готовий, що це стане ефективною зброєю на війні, при тому сучасній війні, де ти не можеш сховатись, де в тебе завжди є проблема, що тебе бачать. Ми за допомогою цих коптерів, за допомогою цих розробок зменшили наші втрати живої сили і підвищили ефективність підрозділів наших. Але оскільки це є гонка озброєнь, на кожен засіб, якій ми придумуємо, щоб знищити противника ефективніше, вони придумують протидію. Ми воюємо з дуже сильним противником», – розказав захисник.

«Якщо ми говоримо за боєприпаси, то ми вийшли вже до 1000 одиниць в місяць. Якщо ми говоримо за антиРЕБ системи – це скоро напевно буде 300», – додає Володимир.

Юрій застерігає, що ворогу не сховатись від «князівських» воїнів ні вдень, ні вночі.

«Наші пілоти працюють цілодобово. Ми можемо виявляти ворога в глибокому тилу. Він ніде від нас не може сховатися ні вдень, ні вночі. Можемо наносити ефективне вогневе ураження різними засобами – артилерією чи дорнами, чи зусиллями піхоти», – резюмує інженер.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота