<

Ігор Гузь: “Вугільний” міністр Насалик не дотримав слова приїхати на Волинь!

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:55 | 21.09.2016 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь закликав Прем’єр-міністра дати цінні вказівки міністру енергетики та вугільної промисловості, аби остаточно вирішити проблеми вугільної галузі на Волині. Про це він повідомив під час виступу із трибуни Верховної Ради України.

«Міністр Ігор Насалик не дотримав свого слова! Він обіцяв мені особисто, як депутату від шахтарського міста Нововолинськ, приїхати до 15-го липня на Волинь. Сьогодні вже 21 вересня! Він мав пояснити подальший план розвитку шахт, призначити керівництво державного підприємства «Волиньвугілля» і розповісти відверто, як він збирається вирішувати питання», – зазначив Ігор Гузь.

Народний депутат України переконаний: «Має бути принципова позиція українського уряду – ми добудовуємо шахту №10 і розвиваємо надалі вугільну галузь у Нововолинську та загалом в Україні!»

Він вважає, що закупівля у Росії гірничого обладнання та самого «чорного золота» – неприпустима при сьогоднішній ситуації в Україні. «Вчора Верховна Рада прийняла рішення про невизнання Держдуми Російської Федерації, але разом із тим, вугільне міністерство нашої держави шукає можливостей купувати вугілля у сусідній країні, а також купує устаткування у зоні так званих «ЛНР» та «ДНР». Хіба це енергетична незалежність?!» – наголосив Ігор Гузь.

Народний депутат повідомив, що зараз у місті Нововолинськ працюють близько чотирьох тисяч гірників. «Під закриття можуть потрапити шахта №1 і №9; шахта «Бужанська» – виставлена на продаж. А найбільш перспективна в пріоритеті шахта-довгобуд, отримала лише 20 мільйонів гривень державних коштів на наступний 2017 рік! Потрібне дофінансування!» – зауважив він.

Народний депутат України Ігор Гузь із трибуни Верховної Ради звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана із проханням дати профільному міністру Ігорю Насалику вказівки щодо розвитку вугільної галузі в Україні: “Прошу підтримати волинян, із якими я сьогодні мав розмову біля парламенту! Люди вимагають нормального фінансування шахти №10 та призначення грамотних керівників «Волиньвугілля», які будуть займатися розвитком вугільної галузі!»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок