<

G20 вирішили прийняти до свого складу Африканський союз

13:08 | 8.09.2023 / Новини / /
Перегляди
78
/ Коментарі відсутні

Африканський союз увійде до групи «Великої двадцятки» як постійний член, за аналогією з Європейським Союзом.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, пише Економічна правда.

За їхніми словами, лідери G20 оголосять про це під час саміту, який відбудеться 9-10 вересня в Делі.

«Цей крок надасть Африканському союзу з 55 членів, який наразі перебуває у статусі «запрошена міжнародна організація», той самий статус, що й ЄС», – ідеться в повідомленні.

Підкреслюється, що Нарендра Моді, прем’єр-міністр Індії – організатора цьогорічного саміту G20, – зробив включення Африканському союзу до «двадцятки» своїм пріоритетним завданням.

Крім того, налагодити відносини і зміцнити зв’язки з Африкою намагається Євросоюз. Для Брюсселя це особливо важливо з огляду на активне просування Росією своїх інтересів серед африканських держав і використання нею пропаганди для розпалювання ненависті до країн Заходу.

Рішення «двадцятки» – стане частиною процесу, в рамках якого розвинені країни намагаються залучити країни, що розвиваються, зокрема, країни так званого Глобального Півдня, включно з африканськими, до активнішої участі у визначенні міжнародного порядку денного.

Африканський союз (АС) – міжнародна міжурядова організація, що об’єднує 55 держав Африки. Заснований 2002 р. Ставить собі за мету зміцнення єдності та солідарності африканських держав, захист їхнього суверенітету й територіальної цілісності, прискорення політичної та соціально-економічної інтеграції, відстоювання спільних позицій із питань, які становлять інтерес для континенту та його народів. Асамблея АС, на якій ухвалюють найважливіші рішення, проводиться раз на півроку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя