<

У Габоні військові оголосили про захоплення влади

01:04 | 31.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
196
/ коментарі 3

У Габоні, що на західному узбережжі Центральної Африки, офіцери армії виступили на національному телебаченні, оголосивши, що вони взяли на себе владу в країні.

Про це інформує NV.

В середу, 30-го серпня, група високопоставлених габонських військових виступила на національному телебаченні та заявила, що вони взяли владу в свої руки. Це сталося через кілька хвилин після того, як державний виборчий орган оголосив про перемогу президента Алі Бонго.

З’явившись на телеканалі Габон 24, офіцери заявили, що вони представляють усі сили безпеки й оборони країни. Вони заявили, що результати виборів анульовані, всі кордони закриті до подальших розпоряджень, державні установи розпущені.

«Ім’ям габонського народу… ми вирішили захистити мир, поклавши край нинішньому режиму», – йдеться в заяві офіцерів.

Військовослужбовці представилися членами Комітету перехідного періоду та відновлення інституцій. Серед державних інституцій, які вони оголосили розпущеними, – уряд, сенат, національна асамблея, конституційний суд і виборча комісія.

Репортер Reuters повідомляє, що в столиці Габону Лібревілі чутно стрілянину, яка почалася після телевізійного виступу військових.

Алі Бонго востаннє бачили на публіці, коли він віддав свій голос на виборах у суботу – після того повідомлень про його місцеперебування не було. Уряд країни також не давав негайних коментарів.

Раніше в середу Виборчий центр Габону повідомив, що Бонго переміг на виборах, набравши 64,27% голосів, а його головний суперник, Альберт Ондо Осса, посів друге місце з 30,77%. Це мав бути його третій термін Бонго.

64-річний Бонго, який змінив свого батька Омара на посаді президента у 2009 році, змагався з 18 суперниками, шість з яких підтримували Ондо Оссу, намагаючись звузити коло претендентів.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя