<

Двоє білоруських спортсменів вирішили не повертатися на Батьківщину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:35 | 5.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
546
/ коментарів 12

Білоруська спортсменка Яна Максимова, яка виступає у багатоборстві, та її чоловік, легкоатлет Андрій Кравченко, заявили, що не повернуться на батьківщину після ситуації з легкоатлеткою Христиною Тимановською на Олімпійських іграх у Токіо.

“Після всіх подій, що відбулися, я не планую повертатися в Білорусь. У мене є маленька дочка, я не можу ризикувати. Я з тих людей, хто не може мовчати. ​​Коли жила і тренувалася в Білорусі, мене не відпускала вся ситуація. Протягом усього цього часу, ризикуючи всім, я продовжувала щось робити”, — заявила Максимова, яка разом із сім’єю перебуває у Німеччині, передає DW.

Спортсменка уточнила у соцмережі Instagram, що її чоловік Андрій Кравченко також вирішив не повертатися.

Він був одним з понад 400 спортсменів, які підписали у серпні 2020 року відкритий лист, в якому засуджувалися численні факти фальсифікації результатів президентських виборів і насильство з боку силовиків щодо мирних протестувальників. Незабаром після цього його відрахували зі збірної Білорусі.

Водночас Максимова сподівається виступити під біло-червоно-білим прапором:

“У Німеччині зараз можу дихати на повні груди, добре спати. Дуже хочу повернути ту енергію, якої мені не вистачило на змаганнях для гарного виступу і попадання у Токіо на Олімпіаду… А ще я дуже сподіваюся, що дочекаюся того часу, коли поїду виступати під біло-червоно-білим прапором”, — зазначила спортсменка.

Що відомо

  • Білоруський фонд спортивної солідарності 1 серпня повідомив, що спортсменку Христину Тимановську, яка мала брати участь в Олімпійських іграх-2020, намагалися силоміць вивезти з Токіо.
  • 2 серпня бігунка мала розпочати виступ на Олімпіаді-2020 у кваліфікаційних забігах на 200 метрів. У стартових списках її більше немає.
  • За офіційною версією Національного олімпійського комітету Білорусі, Тимановську усунули від змагань через “емоційно-психологічний стан” за рішенням лікарів і тренерів збірної.
  • Проте атлетка заявила, що “це брехня” та сказала, що лікарі її не оглядали. Тимановська записала відеозвернення до МОКу, в якому попросила комітет втрутитися.
  • Днями спортсменка негативно висловилася в Instagram щодо того, що її заявили на естафету на дистанцію, яку вона раніше не бігала. Тимановська вже видалила ці відео.
  • Міжнародний олімпійський комітет звернувся до Білорусі за роз’ясненням з приводу ситуації із Тимановською. Сама ж спортсменка отримала гуманітарну візу до Польщі у посольстві країни в Токіо.
  • Чоловік Тимановської Арсеній Зданевич разом з їхньою дитиною терміново виїхали з Білорусі до України на тлі ситуації у Токіо.
  • Після цього Міжнародний олімпійський комітет (МОК) розпочав офіційне розслідування справи легкоатлетки.
  • 4 серпня стало відомо, що Тимановська вилетіла з Японії до Австрії.




коментарів: 12
  1. І чого ж це вони залишили свою рідну батьківщину, майно, родини в такій щасливій і квітучій державі з найкращим в світі президентом і подалися в світ за очі на чужину? Може вони всі там дурні? чи це їх американці напоумили? Як думаєш гість? Чи може насправді та держава не така вже щаслива і квітуча як тобі здається, і президент там мерзотник?

    • треба українців спитатати, шо розбігаються з демократичної України з прекрасним и таким веселим президентом, може вони відповідь знають…

  2. З’явилась можливість дременути подалі–виломились. І то не куди-небудь, а в Австрію та Німеччину. А чому б не до Неньки? Тут би їх прийняли як своїх діточок, і трубили би рупор (за пристойну оплату) про жахіття режиму Бацьки.
    Плювати вони хотіли на все: риба шукає де глибше, а людина–де краще.

  3. Бездарів і горлопанів–тисячі, і вони всі тут тільки із-за. того, що для нормальних країн –це непотріб, який прийдеться кормити просто так. Працювати не звикли, а в голові пусто. Вміють тільки скакати по майданах. Так що таких цивілізовані країни зустрінуть копняком під жопу.

  4. В історії це звична картина, коли артисти, письменники, спортсмени втікали в більш благополучні країни з СРСР, Північної Кореї, Куби і т.д їх винити в зраді недоречно–всі ми однакові, але і боготворити і прославляти цих людей не можна, тому що в першу чергу вони думають за своє особисте благополуччя.
    А сидіти в барі провінції Квебек (Канада) і розпиваючи чергову пляшку горілки,закусюючи свининкою, яка фарширована беконом,яблуками і горішками, тоді можна проливати гіркі сльози за своєю батьківщиною, кричати:”Будьмо! Гей! і співати наших пісень–я б теж був би не проти.

    • Свинина фарширована беконом?!
      Це те саме, шо масло намазане маслом.
      Тому ти і не сидиш у барі своєї мрії у якомусь селі провінції Квебек, бо там таких і своїх дурнів хватає

  5. Справжній патріотизм–це коли, людина висловлює свою позицію, незважаючи на різні утиски, репресії, патріот остається на землі своїх батьків, не дивлячись ні на що, навіть коли опиняється за гратами в своїй країні.
    Особливо мені до патріотизму дуже далеко, але на відміну від інших я тільняшку на своїх грудях не рву.
    А з іншого боку той Василь чи Петро, який все своє життя пропрацював за токарним чи фрезерувальним верстатом, шахтарем,вчителем, платив в державу податки, виростив дітей–хіба він не патріот, навіть коли не скакав на майдаунах??? Змій, правильно я кажу?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок