<

«Дві паралельні реальності»: історія військовослужбовця з 14 бригади, якого демобілізували після боїв під Бахмутом

19:10 | 17.02.2024 / Новини / /
Перегляди
820
/ Коментарі відсутні

Віталій Савчук працює у філії «Маневицьке лісове господарство» ДП «Ліси України» ще з 2015 року. За цей час встиг попрацювати трактористом, майстром лісу. Воював у складі 14-ї бригади у найгарячіших точках країни, а недавно повернувся на роботу в рідний ліс.

Адаптовується, звикає до тиші, можливості прокидатися вранці вдома, йти на роботу, де не стріляють, історію військовослужбовця-лісівника розповідають на фейсбук-сторінці Поліського лісового офісу.

“Найважче звикнути до того, що у нас зараз дві паралельні реальності. І жити та працювати в обох із них – однаково важливо для збереження незалежності нашої країни”, – каже Віталій.

Після закінчення школи Віталій, маючи нахил до техніки, пішов навчатися до Колківського профтехучилища на водія-тракториста. У лісовій сфері у свій час працював його тато – Олександр Михайлович. Все життя віддала лісгоспу мама Галина Іванівна. Коли ж хлопцеві запропонували роботу в цьому господарстві, він, не вагаючись, погодився.

За півроку потому на Віталія Савчука чекала строкова служба в армії. Потрапив до Військово-морських сил ЗСУ. Його підрозділ базувався в місті Одеса.

Після демобілізації у 2017 році, продовжив працювати на рідному підприємстві, створив власну сім’ю. Нині 28-річний чоловік має кохану дружину Софію й двох діток – другокласницю Вероніку та півторарічного сина Радіона. Однак сімейне розмірене життя тривало недовго і Віталію знову довелося взяти до рук зброю.

“В перший же день повномасштабної війни мені зателефонували і сказали з’явитись у військкомат. Через кілька днів у складі 14-ї бригади вже тримали оборону у Київській області, далі були Миколаївська, Запорізька, Дніпропетровська та Донецька. Останнє місце знаходження під Бахмутом, де тривали запеклі бої… Тут пробув лише три дні”, – пригадує пан Віталій.

Внаслідок контузії у нього почав погіршуватися стан здоров’я й він був відправлений на Волинь. Після військово-лікарської комісії захисника комісували. Тривалий час проходив реабілітацію й нині кожних три місяці змушений звертатися до лікарів.

Згодом Віталій Савчук повернувся на підприємство і нині працює в автотранспортному цеху.

“Робота автослюсарем подобається, у нас хороший колектив, відповідальний керівник, є підтримка та стабільність. Звісно, хотілось би сісти за кермо трактора, але через станусвого здоров’я про це поки-що доведеться забути. У подальших планах – отримати освіту лісівника. Вірю, що так і буде ближчим часом”, – каже чоловік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер