<

Друге отруєння на весіллі в ресторані Мартиняка: чому заклад, який мав бути закритий, працював

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:06 | 9.08.2018 / Новини / , /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Двічі за два тижні у ресторані «Садиба на джерелах» в Ківерцях масово потруїлися люди. Наразі потерпілі досі перебувають у лікарні. 

28-го липня близько 30 запрошених на святкування людей отримали різного ступеня отруєння, а після святкування весілля, яке відбулося 5 серпня у ресторані, 15 людей звернулися до медиків зі скаргами на отруєння.

Держпродспоживслужба своїм приписом заборонила працювати на території ресторану «Садиба на джерелах» підприємцю після того, як у кінці липня в закладі отруїлися гості. Одразу після того на сторінці закладу написали, що закриваються на увесь серпень. Але виявилося, що можна просто змінити ФОП і у закладі і далі влаштовувати святкування. Частину весіль перенесли на вересень, але не всі, – повідомляє Волиньпост з посиланням на сюжет 12 каналу.

«Нам представили договір на проведення і організацію банкету, який свідчить про те, що організацією наступного весілля вже займався інших підприємець», – розповів начальник управління з державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Назар Орел.

Тепер же контролюючі органи не просто заборонили роботу підприємцю, але і закрили заклад. Тож найближчі 10 днів заклад таки не працюватиме, а далі, якщо це буде потрібно, служба звертатиметься в суд для продовження терміну.

ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомив, що завершується епідеміологічне розслідування спалаху сальмонельозу, який виник після святкування 28.07.2018 року весілля в «Садибі на джерелах» Ківерцівського району.

Станом на 9 серпня з інфекційного відділення виписали 7 осіб, залишилось на лікуванні ще 3 хворих. Всього захворіло 22 особи, бактеріологічно сальмонельоз підтвердили у 15 осіб.

В ході епідеміологічного розслідування проведели бактеріологічне обстеження харчоблоку, продуктів харчування, питної води, а також працівників ресторанного закладу.

За результатами лабораторних досліджень з 20 проб харчових продуктів сальмонелу виявили в одній пробі (соус — майонез) та бактерії групи кишкової палички з зовнішнього середовища на харчоблоці (збудника сальмонельозу в змивах не виявлене).

Враховуючи результати лабораторних досліджень, ймовірною причиною захворювань послужили продукти харчування, зокрема салати заправлені соусом – майонезом.

За рекомендацією лабораторного центру діяльність комплексу тимчасово припинялась для проведення генерального прибирання та дезінфекції, проведення комплексу протиепідемічних заходів

Повідомлена та залучена до епідеміологічного розслідування Держпродспоживслужба області. При перевірці виявлено недоліки роботи закладу. За результатами перевірки надано припис щодо забезпечення виконання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»; надано припис про усунення причин і умов, що сприяють вчиненню порушень санітарного законодавства; прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктах та складено протокол про порушення.

За результатами лабораторних досліджень Держпродспоживслуби області у питній воді, змивах, харчових продуктах – сальмонели не виявлено. Разом з тим з тістечка домашнього приготування, принесеного замовниками виділені бактерії групи кишкової палички та стафілококу. Встановлені порушення могли сприяти поширенню інфекції та виникненню спалаху сальмонельозу.

Матеріали розслідування передані до правоохоронних органів.

Нагадаємо, ресторанний комплекс «Садиба на джерелах» є власністю ТОВ «Джерела», код ЄДРПОУ – 23251213. Товариство входить до складу агропромгрупи «Пан Курчак», засновником якої є народний депутат з Волині Сергій Мартиняк. А уже згадувана директор – Іванна Кварцяна, його сестра. Жінка «числиться» бенефіціарним власником «Джерел». Засновником – той же народний обранець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця