<

До квітня українцям можуть підвищити тарифи на комуналку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:31 | 27.02.2023 / Новини / /
Перегляди
720
/ коментарі 3

У владних коридорах тривають обговорення різних варіантів реформи сфери комунальних послуг та системи субсидування, після чого комунальні тарифи для населення ймовірно зростуть.

Про це повідомив заступник глави Офісу Президента Ростислав Шурма, передають Українські новини.

«Ми дійсно думаємо над проблемою субсидування і системною збитковості, відсутності стимулів для збільшення і виробництва електроенергії, і видобутку газу. Тому зараз напрацьовуються декілька різних механізмів, як розв’язати ці проблеми», – сказав Шурма.

За його словами, результати цих обговорень стануть відомі до квітня.

«Думаю, протягом місяця-двох ми вийдемо з урядом з пропозиціями, баченням цієї системи. Є різні варіанти», – зазначив Шурма.

За його інформацією, серед варіантів, що вивчаються, – повноцінна монетизація субсидій, коли люди платять «справедливу ціну, але отримують компенсацію від держави».

«Але основні моменти повинні бути такими: пересічні громадяни, які потребують допомоги, не повинні постраждати, держава повинна адресно їм допомагати», – сказав Шурма.

Він підкреслив, що платоспроможні громадяни повинні сплачувати справедливі комунальні тарифи, а компанії – мати стимули для нарощування виробництва ресурсів.

«Ті, хто можуть платити, мають платити, і компанії повинні продавати свої продукти за справедливою ціною і мати стимул для нарощування виробництва електроенергії, видобутку газу та нафти», – наголосив Шурма.




коментарів: 3
  1. Можливість платити комуналку повинен мати кожен громадянин України. Але для цього треба поступово піднімати “прожитковий мінімум”, а не одні тільки “ціни”. Бідний народ не зробить державу багатою. В країні надважке економічне становище, а вони готові останню сорочку з людини здерти. Ганьба!! Ви дайте спочатку нормальний дохід, можливість бути платоспроможними.

  2. геноцид українського народу, інакше і не скажеш… Що тарифами за комуналку , що ‘могилізацією’ бідоти яка не в змозі відкупитися від мордатих воєнкомів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота