<

Депутати Волинської облради просять уряд визначитись з долею шахти №9

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:28 | 26.09.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Із проханням сприяти вирішенню ситуації, яка склалася на ДП «Волиньвугілля» ВП «Шахта № 9 Нововолинська», депутати області направлять звернення до Кабміну, Верховної Ради та Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Про це йшлося під час засідання 21-ї сесії Волинської обласної ради 26 вересня, – повідомляє видання Волинські Новини.

Так, 30 листопада 2015 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості видало наказ про створення ДП «Шахта № 9 «Нововолинська» шляхом виділення відокремленого підрозділу «Шахта № 9 «Нововолинська» зі складу ДП «Волиньвугілля». Однак через позицію трудового колективу, який побоюється закриття шахти, реорганізацію не було завершено.

«Таке рішення виглядає сумнівним, адже шахта дає робочі місця значній кількості мешканців міста Нововолинська та Іваничівського району, а вже досліджених і підтверджених запасів вугілля вистачить ще на 10–15 років повноцінної роботи. Необхідно також зважати й на те, що вугільне підприємство є бюджетоутворюючим для новоствореної Литовезької об’єднаної територіальної громади.

У цій ситуації депутати Волинської обласної ради не можуть залишатися осторонь. Усвідомлюючи, що ігнорування проблем шахтарів може призвести до подальшого підвищення рівня соціальної та політичної напруги, ми звертаємося з проханням сформулювати виважену, чітку та законодавчо закріплену позицію щодо подальшого статусу вугільного підприємства «Відокремлений підрозділ «Шахта № 9 «Нововолинська», з яким декілька тисяч шахтарських родин пов’язують своє подальше життя», – наголошують депутати у зверненні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота