Чим корисне авокадо: сім наукових фактів про екзотичний фрукт
Останнім часом авокадо стало найпопулярнішим фруктом серед жителів мегаполісів, а шанувальники ЗСЖ і зовсім вважають його суперпродуктом. У чому ж полягає унікальність авокадо і яка в ньому користь для здоров’я.
НВ передає, що в авокадо величезна кількість переваг, що робить його майже незамінним продуктом. Видання зібрало 7 корисних властивостей авокадо для здоров’я, підтверджених науковими дослідженнями.
1. У авокадо більше калію, ніж в бананах
Авокадо — найбагатше джерело калію. В одному авокадо більше калію, ніж в банані, хоча саме банани вважаються чемпіонами за вмістом цієї речовини. Дослідження показали, що саме брак калію підсилює ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інсультів і ниркової недостатності.
2. Авокадо багате корисними жирами
У самому авокадо і в маслі авокадо багато ненасичених жирних кислот. Зокрема, олеїнова кислота, яка також входить до складу оливкової олії, дуже корисна для серця, нормалізує обмінні процеси і допомагає боротися з раковими клітинами.
3. Авокадо знижує рівень холестерину
Дослідження показали, що вживання авокадо допомагає збалансувати показники крові. Так, авокадо знижує рівень «поганого» холестерину до 20% і підвищує «хороший» на 1%, а також нормалізує тригліцериди в крові.
4. Авокадо корисне для очей
Авокадо багате антиоксидантами, включаючи лютеїн і зеаксантин. Ці поживні речовини дуже важливі для здоров’я очей і знижують ризик дегенерації жовтої плями і катаракти.
5. Екстракт авокадо може полегшити симптоми артриту
Дослідження показали, що завдяки великій кількості поліненасичених жирних кислот екстракт авокадо може знімати запалення і значно зменшити симптоми остеоартриту.
6. Авокадо допомагає схуднути
Включаючи в меню авокадо, ви споживаєте менше калорій і довше зберігаєте ситість. У цих фруктах багато клітковини і мало вуглеводів, що також сприяє схудненню.
7. Авокадо збільшує користь інших продуктів
Дослідження підтвердили, що масло авокадо в салатах сприяє засвоєнню корисних речовин, які містяться в інших рослинність продуктах, — їх поживна цінність для організму збільшується від 2,5 до 15 разів.
Напевно дешеве тоє авокадо,а то їмо одну картоплю…
Напевно бабуїнам, у чиїх країнах ростуть ці авокади, пишуть шо то за чудо-фрукт наша картопелька.
Повністю згідний.