<

Чи дозволить Захід знищити Україну? Адмірал розповів про загрозу нової світової війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:58 | 11.12.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Якщо кораблі НАТО з’являться в Чорному морі, а президент Росії Володимир Путін офіційно введе війська на Донбас, після атаки Росії на українські кораблі в Керченській протоці, то можливий початок нової світової війни.

Про це заявив колишній командувач королівськими ВМС Великобританії адмірал Алан Уест, повідомляє Апостроф.

“Саме це (ескалація напруженості) привела до Першої світової війни. Хоча поштовхом до неї послужило вбивство ерцгерцога Франца Фердинанда, проте тоді, як і зараз велася політика балансування на межі війни”, – заявив Уест, додавши, що НАТО потрібно серйозно обміркувати всі “за” і “проти”, перш ніж вводити флот в Чорне море.

Уест звернув увагу на те, що сторони зараз відчувають один одного на міцність. Так, Захід звинувачує Росію в тому, що вона збирає сили для вторгнення на Україну. У свою чергу український президент Петро Порошенко “благає НАТО про допомогу”. І якщо кораблі альянсу будуть розміщені в Чорному морі в якості протидії армії Путіна, це може спровокувати початок нової світової війни.

За його словами, повномасштабна війна може початися в разі, якщо Путін офіційно введе свої війська в Донбас, а НАТО, в свою чергу, стане на бік України.

“Дуже небезпечно, коли ви починаєте грати в цю гру”, – зазначив Уест.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок