<

Чоловік, якого побили у військкоматі Самбора, виявився ухилянтом і ображав ЗСУ, – спілка учасників АТО

23:27 | 21.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
627
/ Коментарі відсутні

Один із чоловіків, якого побили у військкоматі Самбора на Львівщині, затриманий прикордонниками ухилянт, котрого передали у ТЦК для з’ясування обставин.

Про це повідомляє Українська спілка учасників АТО, пише LB.ua.

“З самого початку, як розповідають хлопці, ніхто цих пасажирів не силував та не бив, навіть не обшукував (телефон в них же залишився). Їм запропонували, що вони мають варіант пройти ВЛК та стати військовослужбовцем ЗСУ. Вони відмовилися і відразу зв’язалися зі своїм адвокатом. Саме після розмови з юристом вони вочевидь вирішили влаштувати сцену з “побиттям та знущанням”, бо інших варіантів вже не було”, – йдеться в повідомленні спілки у фейсбуці.

Чоловіки почали вигукувати антиукраїнські гасла, ображати Збройні Сили України перед бійцем, який нещодавно повернувся із передової і має контузію, зазначила Українська спілка учасників АТО.

“Очевидно, що як і будь який захисник, який чує знецінення загибелі його побратимів, воєнний не витримав, не стримав емоцій і дав волю рукам”, – додали у спілці та зазначили, що зі ЗМІ відомо, що один із ухилянтів виявився представником харківського криміналітету.

“Ми як ветеранська організація і діючі військовослужбовці підтримуємо наших поранених побратимів, які перейшли працювати в ТЦК. Наша позиція проста – не припустимо, щоб хтось дозволяв собі навмисно провокувати українських захисників, зокрема тих, хто після поранення продовжує виконувати свій обов’язок перед Батьківщиною у центрах комплектування”, – йдеться в дописі.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань розпочало розслідування інциденту у військкоматі Самбора на Львівщині. Перед цим на одному з телеграм-каналів з’явилося відео, на якому двоє військових знущаються з чоловіка і погрожують йому зброєю. Опісля стало відомо, що подія сталася у ТЦК м. Самбір.

Через інцидент відкрили кримінальне провадження за фактом порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 406 КК України).

Згодом заступник начальника першого відділу Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і старший солдат, яких звинувачують в незаконному утриманні та катуванні військовозобов’язаного, отримали підозри.

Нагадаємо, у військкоматі на Львівщині знущалися з чоловіка: ДБР відкрило кримінальне провадження

На Львівщині затримали двох працівників військкомату Самбору, які незаконно утримували та знущалися з чоловіка




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця