<

На Львівщині затримали двох працівників військкомату Самбору, які незаконно утримували та знущалися з чоловіка

13:05 | 20.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
795
/ коментарі 2

Правоохоронці затримали двох працівників Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (Львівська область), які били чоловіка та погрожували йому зброєю.

Слідчі виявили, що потерпілого утримували у приміщенні військкомату близько тижня до публічного скандалу, повідомило Державне бюро розслідувань.

Напередодні соцмережами поширилося відео, у якому чоловік у військовій формі погрожує цивільному, б’є його та наводить на нього зброю.

Керівництво Львівського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки призначило службову перевірку. На цей час військовослужбовців, які потрапили у відео, відсторонили від виконання обовʼязків.

ДБР попередньо встановило, що 19-го вересня військовослужбовець-водій ТЦК у Самборі побив чоловіка, при цьому погрожував йому зброєю. Він бив потерпілого руками та ногами по тілу та обличчю.

Слідчі встановили, що фігуранти утримували потерпілого у приміщенні військкомату з 12-го вересня 2023 року. Вони морили його голодом, били його та знущалися з нього аби він добровільно пройшов військово-лікарську комісію.

Наразі ДБР затримало заступника начальника одного з відділів Самбірського районного військкомату та військовослужбовця-водія цього відділу. Вирішується питання повідомлення їм про підозру в незаконному позбавленні волі, катуванні та перевищенні військовою особою службових повноважень (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України)




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок