<

Боєць тероборони Волині розповів про службу у радянській і українській армії

16:44 | 22.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
297
/ Коментарі відсутні

48-річний Сергій Лебедєв на псевдо «Лебідь» – головний сержант роти вогневої підтримки Ковельського батальйону Волинської бригади тероборони. Боєць народився і виріс у столиці Киргизстану і колись був військовим радянської армії.

Історію тероборонівця розповіли на сторінці бригади.

В радянську армію, каже Сергій, потрапив у 18 років. Невдовзі його відправили на першу російсько-чеченську війну.

“Мені довелося брати участь у тих подіях – служив у розвідроті окремої мотострілецької бригади. Хоча ми – хлопці-строковики – прекрасно розуміли, що нас змусили зі зброєю в руках прийти не на свою землю”, — пригадує чоловік.

Після демобілізації Сергій Лебедєв свідомо залишив росію і виїхав у волинське місто Ковель, де тоді жили його дідусь із бабусею.

“Найменші ілюзії щодо рф у мене остаточно зникли у 2014-му, коли росіяни підло анексували український Крим і розпочали війну на Донбасі. Тож 2015 року я мобілізувався до ЗСУ – став до лав 36 бригади морської піхоти. Брав участь в АТО”, – розповідає “Лебідь”.

У перші ж дні повномасштабної війни чоловік приєднався до Ковельського батальйону 100 бригади тероборони Волині. За час участі у боях на сході отримав не одну нагороду.

Після відбиття кількох штурмів на Луганщині генерал-полковник Олександр Сирський вручив “Лебедю” нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ “Золотий хрест”.

Вдома на військового чекають дружина і дві доньки. Чоловік каже: на передовій його найбільше гріють думки про рідних.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа