<

Блокування кордону: польські фермери на місяць заблокують пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин»

16:40 | 7.02.2024 / Новини / , , /
Перегляди
189
/ Коментарі відсутні

З п’ятниці, 9-го лютого, польські фермери планують розпочати страйк в окремих пунктах пропуску на польсько-українському кордоні.

Про це повідомляє Держмитслужба.

Наразі польські митники поінформували про те, що блокування пункту пропуску «Дорогуськ – Ягодин» має розпочатися об 11:00 за київським часом 9-го лютого із використанням сільськогосподарської техніки. Акція протесту погоджена місцевою владою до 9-го березня 2024 року.

Протестувальники мають намір здійснювати пропуск всіх автобусів та по 1 вантажному транспортному засобу в обох напрямках протягом години. Також буде здійснюватися безперешкодний пропуск гуманітарної допомоги та цистерн з паливом на вʼїзд в Україну.

Щодо інших пунктів пропуску на кордоні з Польщею, інформація зʼясовується, для цього заплановані зустрічі з представниками польської митної адміністрації.

Після отримання офіційного підтвердження блокування польсько-українського кордону додатково поінформують про ситуацію у пунктах пропуску.

Нагадаємо, польські фермери із профспілки «Солідарність» анонсували проведення загального страйку – перекриті дороги та прикордонні переходи, в тому числі й з Україною.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця