<

Біля Луцька під час поховання Героя трапився скандал з прихожанами московського патріархату

11:04 | 16.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
4314
/ коментарів 5

14-го вересня у селі Гаразджа на Алеї Слави під час поховання Героя Антона Бучка стався конфлікт із прихожанами УПЦ МП.

Про це розповіла волонтерка Вікторія Пруднікова у фейсбуці, пише ВСН.

Нагадаємо, 14 вересня у Луцьку прощалися із двома Героями – Віталієм Велічком і Антоном Бучком.

Антон – сирота з Луцька. Він воював у 2014 і у 2022-му вже у 14 ОМБр. 4-го березня 2022 року Антон Бучко був призваний на військову службу по мобілізації до складу військової частини. Під час виконання бойового завдання, пов’язаного із захистом територіальної цілісності та незалежності України, отримав поранення. Герой помер 10-го вересня 2023 року під час лікування в КП «Волинський обласний госпіталь для ветеранів війни» Волинської обласної ради». 2-го жовтня йому мало виповнитися лише 32 роки.

«Вчора сталася дуже неприємна ситуація на кладовищі. Я думаю, мене сьогодні вся родина іншого загиблого буде дивитися. Вчора приїхав руський патріархат на кладовище. Родина і попи московські виробляли чудеса. Нам довелося чекати з труною, допоки вони відспівають свого Героя. Я дякую нашим українським священникам за терпіння, за мудрість, дякую, що ви настільки витривалі, добрі і справжні християнини.

Вчора нам влаштували скандал на кладовищі на Алеї Слави, бо ми українці, а на їхню думку української церкви не має бути, має бути тільки руській патріархат. Вчора ви мене довели до глибини ненависті. Я стояла біля труни сироти, я вчора хоронила ту дитину…

Ще такого свавілля воєнкомат не бачив,  вчора військові за голову трималися, бо не могли зрозуміти, що робиться. Що ви вчора нам виробляли на кладовищі – в голову не вкладається. Я служу своїй державі 10 рік – хоронимо, привозимо… Але ще такого я не бачила, щоб мене так принижували, щоб мені прихожани московської церкви плювали в спину «О, волонтерка ця з*срана прийшла ховати свого».

Я буду йти до влади з пікетами, щоб вас закривали, бо це так не має бути. Я не могла вчора сироту схоронити, бо мені вчора в спину московські прихожани плювали», – сказала обурена волонтерка.




коментарів: 5
  1. Нічого не зрозуміло з публікації. За що московські попи “плювали в спину”? У чому суть конфлікту? Кого вони ховали? Чому не викликали поліцію? Напишіть.

  2. Давно пора прикрити цей сатанинський кацапський патріархат ,там правлять попи з настанови московських чортів таких як гундяєв і йому подібні нехристі ,а наше бидло лиже лапи цим потворам.

  3. Допоки дозволятимемо московським лизоблюдам так себе поводити,перемоги не буде.

  4. Треба було Антоновою могилою пожертвувати і пару-другу рашистських попів з заслиненими недоумками в ній закопати.
    Антон би ше день потерпів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя