<

Більше пів року були в окупації: на Херсонщині звільнили село воїна 14 бригади, в якому весь час перебували його рідні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:14 | 13.11.2022 / Новини / /
Перегляди
1116
/ 1 коментар

Віталій, родом з Херсонщини, у цивільному житті – учитель інформатики. У 14 окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого служить упродовж 6 років.

Наприкінці лютого, як і всі воїни, він кинувся в бій з ворогом, – пише пресслужба 14 ОМБр.

Воював з подвоєною силою і подвоєною люттю, бо його рідне село на Херсонщині, його родина, дружина і донька, батьки, сестра і брат з перших днів війни опинилися в окупації…

Уривчасті повідомлення від родини, що жила в підвалі власного будинку, постійний страх – що чекає на сім’ю, якщо окупанти дізнаються, що він військовослужбовець ЗСУ? Як врятувати? Як витримати постійну невідомість і тривогу за найрідніших? Страх за себе ніщо в порівнянні зі страхом за близьких.

У березні-квітні Віталію стало ще важче: Князівська 14 омбр звільнила на Миколаївщині низку населених пунктів, впритул наблизившись до Херсонської області. За 15 км – рідне і все ще недосяжне село Віталія, його рідні, за якими рветься серце… Втім, Віталій розумів, що його різкі й ризиковані дії можуть тільки нашкодити близьким. Знав, що мусить дочекатися моменту…

У липні Віталій, відвойовуючи в окупантів Донецьку область, дуже обережно розповідав журналістам про свою сім’ю, – аби не поставити рідних під удар. Початок листопада все ще був для Віталія, який із побратимами боронить Харківщину, випробуванням.

А 11 листопада несподівано стало одним із найщасливіших днів у житті – його рідне село вільне від окупантів, його родині не доведеться більше боятися й ховатися в підвалі. А його брат, Юрій, вчитель фізичної культури в українській школі, ганяє на мотоциклі, під синьо-жовтим прапором, селом, вітаючи односельців з визволенням від ворожої навали!

“Відтепер вони – вільні! Щастя є. В деокуповані міста і села України воно приходить у військовому однострої, зі щирою посмішкою українського воїна, з його силою і прагненням захистити”, – розповідають у бригаді.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок