<

Бійці 100 бригади підняли на Донеччині новий мотиваційний прапор

11:10 | 22.05.2024 / Новини / /
Перегляди
327
/ Коментарі відсутні

100-та окрема механізована бригада презентувала новий мотиваційний прапор, котрий змінили через приналежність ОМБр до Сухопутних військ ЗСУ.

Неофіційний стяг розгорнули неподалік лінії бойового зіткнення на Донеччині, де зараз бригада виконує завдання, – про це повідомляє Суспільне, посилаючись на пресофіцера бригади Сергія Хомінського.

З його слів, у розпорядженні бійців цей прапор уже декілька тижнів, однак презентувати його на загал вирішили 21-го травня.

“В основі мотиваційного прапора лежить новий нарукавний знак бригади (його ще називають “шевроном” і носять на лівому рукаві польової куртки чи кітеля). На нарукавному знаку старого зразка ще була “прописана” приналежність до Сил ТрО — це сині зубчики. Також на новому мотиваційному прапорі змінилася кольористика башти”, — сказав пресофіцер.

На новому прапорі, розповів Сергій Хомінський, розташований геральдичний символ Волині — це срібний хрест на червоному тлі, у центрі — щит із зображенням сталевої В’їзної вежі Луцького замку на тлі кольору “степ” (світло-оливковий), що вказує на Сухопутні війська.

“Над мотиваційним прапором працювали професійні дизайнери. Ми проводили консультації з головним художником Збройних сил України Олексою Руденком і розробником айдентики ЗСУ Тарасом Іщиком. Окрім того, відбувалося обговорення всередині бригади й у підсумку отримали такий результат”, — додав пресофіцер бригади.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця