<

Азербайджан почав «антитерористичну операцію» у Нагірному Карабасі

14:13 | 19.09.2023 / Новини / /
Перегляди
190
/ Коментарі відсутні

Азербайджан заявив про початок «локальних антитерористичних заходів» у невизнаному Нагірному Карабаху, який вважається міжнародно визнаною частиною Азербайджану.

Про це, як пише Європейська правда, йдеться у повідомленні Міноборони Азербайджану 19-го вересня.

Згідно із заявою, заходи розпочали “з метою забезпечення положень Тристоронньої заяви, припинення широкомасштабних провокацій у Карабаському економічному районі, роззброєння та виведення формувань збройних сил Вірменії з наших територій, нейтралізації їхньої військової інфраструктури, забезпечення безпеки мирного населення”.

Як заявили у міністерстві, у рамках заходів “із застосуванням високоточної зброї” на передній лінії та в глибині виводять з ладу позиції формувань збройних сил Вірменії, їхні довготривалі вогневі точки, а також бойові засоби та об’єкти військового призначення.

Про заходи було поінформовано командування “миротворчого контингенту” російської федерації та керівництво Спільного турецько-російського моніторингового центру, йдеться у заяві.

“Ми ще раз заявляємо, що цивільне населення та об’єкти цивільної інфраструктури не є цілями, з ладу виводять лише легітимні військові цілі”, – сказано у повідомленні.

У міністерстві окремо заявили про посилення напруженості в останні місяці через “систематичні обстріли позицій Азербайджанської армії формуваннями збройних сил Вірменії в Карабаському регіоні, продовження мінування територій, проведення робіт з інженерного вдосконалення бойових позицій, а також збільшення кількості окопів та бліндажів”.

За даними вірменського видання EVN Report, азербайджанські війська атакували Нагірний Карабах,  використовуючи важку артилерію, включаючи БПЛА. Місцеві журналісти повідомляють, що цілями є різні райони Ханкенді (вірменська назва – Степанакерт).

У соцмережах публікують кадри з Ханкенді, на яких чути звуки повітряної тривоги та постріли.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота