<

Аварії на шахтах, заборгованість по зарплаті, старе обладнання: що треба змінювати у вугільній промисловості України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:18 | 1.06.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

У ніч на 29 травня внаслідок обвалу на шахті “Лісова” ДП “Львіввугілля” у селі Сілець Сокальського району загинули двоє гірників. Згодом на місце трагедії прибув президент Зеленський. Де дізнався про інші болючі питання шахтарів.

29 травня 2019 трапилася трагедія шахтарських родин. І перше серйозне випробування для нового президента. Затримки зарплат, старе обладнання і відсутність засобів індивідуального захисту. Чому проблеми гірників не вирішуються роками? Хто відповідальний за кризу на українських шахтах? І як гальмують роботу вугільної галузі? Відповіді на ці та інші питання дивіться у сюжеті телеканалу Zik.

Нагадаємо, 31 травня президент Володимир Зеленський провів нараду за участю членів Ради національної безпеки і оборони України, присвячену енергетичній безпеці.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Зеленський нагадав, що на шахті «Лісова» у Львівській області загинули двоє гірників, два роки тому загинули 8 гірників на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля», нещодавно загинули 17 шахтарів на шахті «Східкарбон» біля Луганська.

«Це все наші люди. Проблеми у вугільній галузі мають спільне коріння, де б вони не виникали», – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що за останній тиждень він побував у двох місяцях, де гинуть українці.

«Якщо на фронті вбивають кулі й снаряди, то в тилу – безвідповідальність, безгосподарність і корупція», – підкреслив Зеленський.

За його словами, сьогодні проблематику енергетики обговорили у форматі наради, а за два тижні будуть ухвалені відповідні рішення.

«Ціна питання дуже велика – безпека й добробут наших людей», – зазначив Президент.

Зеленський констатував, що протягом 2014-2018 років видобуток вугілля державними підприємствами України зменшився на 47%. Українська економіка критично залежить від імпорту енергоносіїв, і дуже мало зроблено для їх отримання з різних джерел.

«Попри райдужні заяви, видобуток газу не зростає. Завтра – літо, але зима близько. І вже слід готуватися до опалювального сезону», – наголосив Президент.

Глава держави нагадав, що одним із зобов’язань України перед Європейським Союзом є реформування енергетичної сфери, і ключовою тут є демонополізація енергетичних ринків. З 1 липня має запрацювати черговий етап ринку електроенергії.

«Але в умовах суцільної монополізації можуть виникнути ризики і для виробників, і для споживачів, і для економіки України у цілому. Про це нас попереджають міжнародні партнери», – заявив Зеленський.




коментарів: 2
  1. Перше- заплатити у пенсiйний фонд, щомiсяця платити аванс та зарплату, щоб люди не гинули у тунелях Чехii.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця