<

Арестович, Лобода та Бойко підтримали таксиста, який вигнав пасажирок через вимогу обслуговувати українською

22:25 | 29.10.2023 / Новини / , , /
Перегляди
681
/ коментарів 7

Ексрадник Офісу президента Олексій Арестович, народний депутат і колишній співголова забороненої ОПЗЖ Юрій Бойко та співачка Світлана Лобода підтримали таксиста, який у Києві вигнав пасажирок через вимогу обслуговувати українською.

Про це пише Громадське.

Що сказала Лобода?

Співачка у сториз в інстаграмі написала, що готова взяти водія на роботу. 

Нагадаємо, що до початку повномасштабної війни співачка, уродженка Київщини, активно будувала свою кар’єру в росії. Із початком великого вторгнення співачка покинула рф і стала заявляти, що займає проукраїнську позицію.

У червні Лобода на своєму виступі в Харкові намагалася публічно принизити дівчину, яка прийшла з плакатом «Харків без Лободи». А після критики просила вибачення. 

Про що заявив Арестович?

Він написав у фейсбуці, що «шукає контакти таксиста, якого звільнили за фактом нападу мовного Талібану». Мовляв, ексрадник ОП хоче йому дати грошей на час пошуку нової роботи.

На це відреагував блогер та активіст Сергій Стерненко та назвав Арестовича «новоросіянином, який не допомагає коштами армії». Після цього ексрадник ОП назвав блогера «малою, їб*ною помийною мишею». 

Ще нещодавно Арестович в етері з росіянкою називав український націоналізм «похідною російського імперіалізму». Крім того, проти нього відкрили справу за заявою депутатки Ірини Совсун.

Вона звернулася до правоохоронців після скандального висловлення Арестовича про жінок. Зокрема, на своїх закритих «психологічних семінарах» він назвав жінок «істотами», яких «хочеться душити». Більше про те, що відомо про ексрадника ОП, читайте тут.

Реакція депутата Бойка

А депутат Бойко заявив про «дискримінацію за мовною ознакою». І що таксиста, якого «образили й забрали у нього роботу», він допоможе працевлаштувати.

Нагадаємо, що Бойко в різні роки був членом проросійських «Партії регіонів» та «Опозиційного блоку». А з 2018-го був співголовою нині забороненої ОПЗЖ.

Що передувало?

Минулого тижня у соцмережах поширилося відео конфлікту у Києві, на якому дві пасажирки поскаржилися, що водій таксі Bolt не хоче обслуговувати їх українською. Чоловік відповідає їм російською «Ви хворі люди» та каже забирати свої речі з машини.

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь повідомив, що вже готує звернення до відповідних органів щодо інциденту, зокрема до Нацполіції та компанії сервісу перевезень Bolt, для встановлення особи порушника та притягнення його до відповідальності.




коментарів: 7
  1. ця війна певно ніколи не закінчиться , принаймні доки усіх дурних не переб’є

  2. лабуда кажуть навіть написала пост де дасть тому таксисту, правда одразу ж видалила через образи інших таксистів

  3. Народ ,хто така лобода ,що стільки уваги цій “певічкі”,дорога до москви відкрита ,може змотуватись звідки недавно вернулась ,ніхто шкодувати не буде .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя