<

90 років геноциду: у Володимирі вшанували пам’ять жертв Голодомору

18:37 | 25.11.2023 / Володимир, Новини / /
Перегляди
294
/ Коментарі відсутні

90 років тому радянська влада вчиняла геноцид проти українського народу зі знищенням не лише людських життів, а й нашої ідентичності, культури та мови. Нині ж, змінивши устрій, росія продовжує вчиняти злочини проти людства та винищувати корінне українське населення. У Володимирі 25-го листопад пройшли пам’ятні заходи за загиблими жертвами від голодоморів.

Найвідомішим і визнаним на міжнародному рівні голодомором є масове вимирання українців у 1932—1933 роках, сьогодні виповнюється 90 років від цієї жахливої дати. Визначення «голодомор» вживається також для голоду 1921—1923 та 1946—1947 років. За різними даними, внаслідок зморення українців голодом загинули від 4,5 до 10 млн грн.

Цього дня, щоб вшанувати пам’ять жертв голодомору, у парк «Слов’янський» у Володимирі до символічної могили «Борцям за волю України» прийшли міські та районні посадовці, військовослужбовці, духовенство та небайдужі мешканці міста. Після літургії, яку очолив архієпископ Володимирський та Нововолинський владика Матфей, присутні піднесли лампадки із запаленим вогниками та символічні букети із колосків до пам’ятника.

Закликаємо і Вас, шановні читачі БУГу, запалити свічку у своєму вікні як вияв скорботи та пам’яті за загиблими!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота