<

Здавав кров майже пів тисячі разів: володимирчанин став заслуженим донором України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 21.04.2021 / Володимир / /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

Когорта володимир-волинських заслужених донорів України поповнилась іще одним містянином, котрий удостоївся такого почесного звання, яке надається президентом. 21-го квітня заступник міського голови Андрій Гудим вручив нагрудний знак та відповідне посвідчення Віктору Грицаку.

Про це повідомляють на сайті міста.

61-річний Віктор Грицак уперше став донором крові у 1979 році і відтоді регулярно, раз на два місяці здавав кров, а пізніше плазму, яку можна здавати і до чотирьох разів на місяць.

Колишній кранівник ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», котрий нині на заслуженому відпочинку, за своє життя здійснив понад пів тисячі кровоздач та з його крові отримали майже сотню літрів плазми.

Каже, що до безоплатного донорства його мотивувало бажання допомагати іншим, адже вчасно отримана кров часто рятує людські життя, а з плазми виготовляють ліки. Востаннє пан Віктор здавав плазму два роки тому.

Віктор Грицак додає, що і далі міг це робити, адже донорство корисне для здоров’я, проте у пенсіонерів кров уже не беруть. Тож він закликає молодь долучатись до цієї корисної справи, котра, на жаль, з роками стає усе менш популярною.  




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця