<

Відкриття персональної виставки картин Ірини Гусюк відбулось у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:55 | 3.03.2016 / Володимир /
Перегляди
27
/ Коментарі відсутні

3-го березня у Володимир-Волинському державному історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулось відкриття персональної виставки творчості члена Молодіжної спілки художників України Ірини Гусюк.

Ірина Гусюк – уродженка міста Володимир-Волинський, переможець всеукраїнського конкурсу “Моя мальовнича Україна” та учасниця міжнародних пленерів. Сама художниця на виставку приїхати не змогла, але завітали її батьки – Петро та Поліна Гусюки.

“Ірина навчалась у 5-й школі. У 9-річному віці виявила бажання навчатись у художній школі. А ми і не заперечували і записали її. У 15 років захотіла здобувати художню освіту в Одесі. Казала, що їй не потрібно нічого, лише фарби і можливість навчатись. Ми підтримували її у виборі, адже дитині потрібно давати можливість займатись тим, чим вона хоче. Кажуть, художників мучить, коли вони не мають змоги малювати”, – розповідали батьки.

Виставки Ірини Гусюк проходили як по Україні, так і за кордоном, зокрема у Польщі, Росії та Великобританії. Мама художниці розказала присутнім про вчителя Ірини – Валентина Захарченка.

“Нашій доньці дуже пощастило, що вона зустріла таку людину, такого Вчителя, який побачив у ній художника. Саме це відіграло велику роль у здобутті її успіхів. Ми вклоняємося перед ним”, – зізнається пані Поліна.

На відкриття виставки своєї учениці прийшли і Адам Михалик, директор дитячої художньої школи і викладач Галина Микита, які висловили своє захопленням майстерністю Ірини Гусюк.

Усі присутні мали змогу послухати музичні вітання від учнів дитячої музичної школи.

Також на захід завітали і представники влади. Андрій Шоцький, начальник міського відділу культури і туризму подякував Поліні та Петру Гусюкам за талановиту доньку, побажав усім присутнім розуміння відчуття прекрасного.

Богдан Янович, науковий співробітник міського державного музею присвятив вірш Ірині Гусюк з нагоди відкриття персональної виставки.

IMG_2306
IMG_2308
IMG_2310
IMG_2311
IMG_2312
IMG_2313
IMG_2328
IMG_2333
IMG_2345
IMG_2355
IMG_2367
IMG_2373
IMG_2376




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер