<

У Володимирі-Волинському відбулися слухання у справі бійців 51-ої ОМБр. Допитали свідка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:46 | 22.02.2018 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

22-го лютого у Володимир-Волинському міському суді відбулося чергове слухання у справі бійців 51-ої ОМБр. Велося воно у режимі відеоконференції з Васильківським районним судом Києва та Тернопільським міськрайонним судом.

Початок засідання довелося відкласти майже на годину, оскільки очікували на явку усіх учасників судового процесу.

Цього дня вдалося допитати свідка – Миколу Храмова. Інші свідки до зали суду не з’явилися. Суддя Олександр Лященко зазначив, що якщо вони не з’являться на наступне слухання, то до них застосують процесуальний примус.

Микола Храмов вже давав свідчення під час досудового розслідування. Суддя Олександр Лященко відмітив, що свіжі свідчення Миколи Храмова різняться зі свідченнями, котрі він давав раніше. Так, 4-го вересня 2014-го року свідка допитував прокурор Балакунець. Наприкінці засідання Микола Храмов зазначив, що протокол свідчень тоді писав не він, а лише переглянув і підписався. На більшість запитань свідок відповідав словами: “Не знаю”, посилаючись на те, що від подій серпня 2014-го року пройшло чимало часу.

Микола Храмов був під час подій старшиною батареї. За його словами, бійці покинули терикон поблизу Червонопартизанська після сильного кількагодинного обстрілу, унаслідок якого було знищено багато техніки. Окопи довелося рити саперними лопатами. Ніяких інженерних укріплень, які б захищали від артилерійських обстрілів, не було. Бійцям 51-ої бригади харчі не поставляли. Військові позичали їжу у своїх побратимів з 72-ої  бригади, які також були на териконі. Один сухпайок був розрахований на один день. Нестачі води не відчували, зазначив військовий.

Обвинувачені бійці ж розповідають, що цистерна в машині, якою возили воду, була пробита, тому доводилося ходити по воду до найближчого поселення.

Щодо присутності на териконі цивільних осіб і машин, свідок відповів, що у 72-ої бригади був цивільний автомобіль. Але чий – не знає.

Нагадаємо, що раніше на слуханнях обвинувачені військовослужбовці зазначали, що обстріли терикону почалися після порушення світло-шумової тиші уночі. Лунала гучна музика і у цивільному авто, яке якимось чином потрапило на терикон, вмикалися фари.

Свідків, які не з’явилися – потрібно допитати. З цим погодилися сторони обвинувачення і захисту.

Судові слухання вирішили перенести на 11-ту годину 22-го березня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок