<

У Володимирі-Волинському презентували книгу про 51-шу бригаду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:46 | 4.06.2019 / Володимир / , /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

4-го червня у культурно-мистецькому центрі Жанна Білоцька презентувала книгу, над якою працювала близько 3 років – «51/14 – історія нескорених». Вона розповідає історію легендарної 51 ОМБр.

У книзі зібрано 100 історій про життя військових, волонтерів і капеланів. 30 із них авторства Жанни Білоцької. Ще до написання книги долучилося 35 журналістів.

Інтернет-виданню «БУГ» Жанна Білоцька розповіла, що аби видати книжку, довелося шукати фінансування. Так дехто книгу «передплатив», а також кошти виділили спонсори. Допомогли Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», Максим Клим’юк, Валерій Діброва, Павлівська сільська рада.

Дуже дякую усім, хто допоміг зібрати кошти. Моїх історій 30, всього їх у книзі сто. Ми також додали як частину книги блог Владислава Якушева. Це історії про бойовий шлях бригади, про полон. Трішки привідкрили завісу усіх подій. Є навіть історії командирів, думка військового експерта Олега Жданова.

Сьогодні 51-шу ОМБр ніде не згадують, її майже викреслили історії, а я хочу щоб її не забували, щоб не забували тих хлопців, які воювали за нас. І я дуже би хотіла щоб 51-ій повернули ім’я і бойовий прапор“, – сказала авторка.

Жанна Білоцька розповіла, що тираж книги обмежений, проте, скоріше за все, книгу ше будуть додруковувати.

На презентацію книги завітали друзі авторки, колеги, військові і люди, чиї життєві історії потрапили до книги.

Як розповідала раніше Жанна Білоцька, ідея написання книги зародилася після того, як 51-ша окрема механізована бригада, пошматована і знекровлена повернулася зі сходу. Майже одразу з’явилася інформація про її розформування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер