<

«Ви розвалили колгосп, хочете забрати й церкву»: в Микуличах Зимнівської громади відбулись релігійні збори

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:43 | 6.03.2023 / Володимир / , , , /
Перегляди
43839
/ коментарі 53

4-го березня у селі Микуличі Зимнівської громади зібрались мешканці, щоб вирішити долю місцевого храму Собору Пресвятої Богородиці. Проте після численних суперечок, більшість була проти зміни підлеглості на ПЦУ, та вирішила лишатись у підпорядкуванні УПЦ мп.

Збори проходили у сільському будинку культури, їх скликала ініціативна група із приблизно 20 людей, які хотіли перейти до ПЦУ. Напередодні по селу розклеїли оголошення, щоб зібрати мешканців. Але противники переходу їх зривали.

На зборах були присутні жителі села, священники ПЦУ, староста Оксана Морозюк та представники поліції. Місцевий піп не з’явився, його представляла попадя Людмила Тарасюк.

Більшість мешканців були настроєні агресивно до ініціаторів зборів та до священників з ПЦУ. Їх перебивали, не давали сказати слова, захищаючи свого парафіяльного попа Олександра Тарасюка. Приїжджих священників виганяли з клубу.

Попадя запевняла, що ініціативна група не має права без священника проводити парафіяльних зборів, згідно зі статутом церкви. Хоча це не так, оскільки такі заходи, за законом, може проводити будь-який член релігійної громади. 

Не хотіли слухати і доводів священників щодо того, що УПЦ підпорядковується росії, що існує відповідна ієрархія. І їхній піп, є підлеглим митрополиту Володимиру з районної єпархії УПЦ мп, який, своєю чергою, виконує вказівки Онуфрія, а той – Кирила. Люди повторювали, як мантру, що їхня церква є нібито незалежна та належить лише їм, не бажаючи розбиратись та заглиблюватися у деталі.

“Ви розвалили колгосп, ви розвалили бригаду, ви хочете забрати нашу церкву й тут все розвалити”, – заявила місцева жителька, прихильниця УПЦ мп.

Священникам радили розпочати із Зимненського монастиря, тоді, мовляв, і вони перейдуть.

Староста Хобултівського старостинського округу, до якого входять і Біличі, Оксана Морозюк намагалась дотримуватися нейтральної позиції. Вона розповіла, що до неї надійшло звернення від ініціативної групи про скликання зборів. Але, вона, як посадова особа, не може цього робити, це є право релігійної громади.

Військовий, який отримав поранення на передовій і також спочатку був на зборах, не витримав криків та сварок і вийшов з приміщення. На запитання журналістів, він сказав, що підтримує перехід до ПЦУ, але з цими людьми немає про що говорити.

“Наш священник на початку війни, ще у 2014 році згадував Кирила постійно. Але після 2014 року він перестав. Через тиждень після повномасштабного вторгнення ми зібралися й пішли до батюшки та сказали, щоб він молився за воїнів. Але він не схотів, сказав, що захворів. Через деякий час батюшка почав молитися за воїнів, але не каже, що за українських”, – розповіла одна з ініціаторок зборів Марія Гранат.

Вона додала, що раніше ходила в сільську церкву, але тепер їздить на богослужіння у місто в храм ПЦУ. Оскільки не може в той час, коли росія напала на нас, коли українські воїни захищають та вмирають за нашу незалежність, ходити в церкву, що підпорядковується московському патріархату. Хоча б хотіла відвідувати храм у рідному селі. Був випадок, коли померла жителька села, інвалід дитинства, яка мала фізичні вади. На прохання її дочки, ключі від каплиці на кладовищі, за вказівкою священника, їй не дали.

Щоб врегулювати конфлікт, селян мусили втихомирювати працівники поліції. В результаті, не дійшовши до якогось певного висновку, люди розійшлися.

Нагадаємо, релігієзнавча комісія, до якої входили науковці та історики, дослідила, що нова редакція Статуту та Постанови Собору не розірвала зв’язки УПЦ із російською православною церквою.




коментарів: 53
  1. Фанатичне прокацарське бидло чекає коли прийде “визволитель” з гарматами і буде їх визволяти .

        • Колгоспним бидлом були, ним і залишилися.
          І за совком будуть плакати до скону.

      • Хочете сказати,що на фронті боретесь за існування рос,церкви в Україні?!
        Не смішіть мої капці.
        Церква має бути душею держави

    • ОГОЛОШЕННЯ
      ДЛЯ ПЕРЕКОНАНИХ НЕВІЛЬНИКІВ (ЧИ НЕГІДНИКІВ?) РАДЯНСЬКОГО ЗРАЗКА,
      Що ллють сльози за втраченим московським рабством. Я особисто, зареєструюся ФОПом чи юридичною особою, і назву новостворену авторитарну фірму “КОЛГОСП”.
      Потім, по селах, кину клич: “Колгоспи поновлено! Раби, до мене!!” Все буде, як при “совку” – свиноферми, конюшні, злиденна зарплата, буряки, льон, побої, беззаконня, відсутність пенсій, тюрми незгодним, голод, облігації позики, натуральні податки салом і яйцями, маслом і молоком…
      Встановлю гучномовці посеред села, а в клубі крутитиму фільми “Свинарка і пастух”, “Щорс” та “Лєнін в Польше”… На танцях звучатимуть “Мишка, Мишка где ж твоя улыбка”, “Жил да был чёрный кот за углом” та “Влентина Терешкова”.
      Розвалю церкви і каплиці, а православних, безкоштовно, залізницею, у товарних комфортабельних вагонах відвезу до Сибіру. Померлих у дорозі – викину. Протестантів (Свідків Єгови, Адвентистів Сьомого дня, Християн Віри Євангельсьої) розстріляю.
      В селах будуть голови колгоспів, парторги, бригадири, ланкові, доярки, свинарки, штучні запліднювачі ВРХ…
      Повний тоталітарний набір тогочасних порядків, повністю гарантую!”

  2. Раби царів і грязь Москви! Нічого іншого й не скажеш. Колгоспу їм захотілося!

  3. А ідеологи ,які цим тупим людям задурманюють мізки сидять у Володимирі у кацапському соборі і в Зимненському вертепі .

  4. Не попадя, а Матушка! Не піп, а священник! Я так розумію ви вмієте розповсюджувати брехню. Церква Собору Пресвятої Богородиці села Микуличі ніколи не належала мп. Чому до вас ніяк не може це дійти? В інтернеті написали, що вона московська такі самі брехуни, як і ви. Вмієте лише обріхувати церкви, краще б молилися. І Микулицький священник молиться за українських воїнів та сама ініціаторка тієї групи, нехай спершу прийде і послухає, а не лише вміє поливати брудом церкву

    • То ви розкольники чи сектанти? Так не може бути, щоб церква нікому не підпорядковувалася й існувала сама по собі. Ваша парафія в підпорядківанні Онуфрія. Відповідно до статутів, УПЦ МП підпорядковується кірілу.
      Читайте висновок релігієзнавчої комісії, у якому йдеться про підпорядкування УПЦ МП москві.

      • І то пів села, курва, і вроді там виріс, най би їх шляк трафив! І до церкви ходив, і майстрам їжу возив, що церкву цю реставрували. А вони її приватизували )

    • Вилилося московитське лайно 1) саме попадя – в українців “матушєк” немає 2) піп українська назва “свящєннослужітєля”. Вже ці “русизми” доводять зрадницьку позицію “вєрян” РПЦвУ

  5. Можливо та Марія Гранат була під дією алкоголю, коли вам це все розповідала. Тому що вона полюбляє випивати та щось вигадувати.

    • Іване – ви ж не УКРАЇНЕЦЬ, ТІЛЬКИ ЗАПРОДАНЦІ ТАК ДУМАЮТЬ І ВИСЛОВЛЮЮТЬСЯ – НЕГІДНО ВАМ ТУТ ЖИТИ, ПОРА В рашу…

  6. На це тільки час потрібен і все!!!!
    І без цього збіговиська,яке прийшло на збори…

    • А скажіть, чи багато з того збіговиська до церкви ходить?

      Як мене вчили у школі, то комуністи в церкву колись не ходили, чи як розвалився колгосп, московська церква єдине що їм нагадувала про червоний рай?

  7. Зібралось 40 старих пердунів і вирішують, як хочуть. Доречі, ці сорок пердунів і розвалили колгосп, я так думаю))
    Там немає молоді, 25-35 років? Може треба молодь спитати?

    • Там не лише люди похилого віку, вам просто не показали. Там є щей від 18 до 40. І старими пердунами називайте своїх близьких

    • Молодь у війську, яку ті б.ді, навіть , якщо не дай Боже, і не відспівають.

  8. Правильно сказала жінка наша влада тільки все розвалює! Хочете сцу поставте свою церкву і моліться на здоров’я в своїй політичній церкві.

  9. То до якого патріархату тоді належить церква в Микуличах.То може зїздите в Херсонську обл. На звільнені території і побачите як московські чорти в рясах працювали на ворога, майже в 100 відсотковомускладі. І повтікали разом з московитами. Ви думаєте на Волині вони інші, ні вони тільки чекали слушного моменту.

  10. Ще багато тої кацапської нечисті серед нас, але скоро щезнуть, як срср. Одні покаються, а інших – за поребрик пуйлу зад лизати.

  11. Раджу пошукати в інтернеті рішення вселенського патріархату щодо “УПЦ МП”, про статус цієї організації. Варфоломій чітко все пояснив. По суті в Україні є ПЦУ, що отримала Томос про автокефалію та РПЦвУ з Онуфрієм. Інакше це не назвеш. І вважаючи, що ходите в УПЦ МП ви ходите в релігійну організацію з невідомим статусом.

  12. Які у нас ще є темні люди…
    Який батюшка-матушка? Ви зовсім там подуріли? Женіть ту кацапоту…
    А якась там коза за колгоспом сумує? Вона хоч виіздила в сусіднє село в своєму житті…та то яке століття надворі, просніться?! Капець….

  13. Цікаво а хтось про Христа хоч згадав? Це по православному захоплювати Церкви, лаяти патріархів православних та на священників нардепи наводити? Скільки випадків особисто знаю коли “віряни” пцу сварилися билися клеветали на батюшок і врешті захоплювали як яничари Церкви потім до Церкви не ходили. Зізнайтеся “прихожани” пцу, вам подобається сваритися, ненавидіти, проклинати, клеветати вам Бог не цікавий взагалі. То кому ви служите?! Вірите ви в Бога чи ні а відповідати будете за все що робите, комуністи те саме що і ви робили. Почитайте про обновлінців – те саме теперішнє пцу

    • Чиста правда. Священник ПЦУ, що є в цій статті у Великий піст приїхав і свариться, та щей обізвав Матінку (матушка). Тільки вони цього не написали, це ж священник ПЦУ, як вони таке напишуть

    • В Бога вірите чи в Кіріла який благославляє вбивства ваших співшромалян? Не прикривайтесь Богом коли підтрисуєте ворогів. Будьте чесними, такі як ви не проти української крові, за подачку від московитів.

    • Олекса ,ти повний ідіот коли думаєш ,що в цервах є Бог ,Бог в душі ,а церква МП -це пропагандиська організація ,яка являється рупором імперської політики кремля ,так було завжди ,так буде й далі ,історію треба читати ,а не слухати біснуватих гундяївських попів .

  14. 1)батюшка- слово російської мови, українське – священник, 2)якщо така високо-моральна УПЦ мп, то звідки тоді взялися такі виродки, які руйнують нашу країну, вбивають дітей…., це ж прояв сатани, який не може бути присутнім там, де Бог, 3)може ви й не задумуєтеся, до якої Церкви належите, щиро молитеся в Церкві, добра й порядна людина і нікому не хочете зла, але, однозначно, частина ваших пожертв йде в москву на виготовлення зброї для вбивства українських людей- то зробіть висновок для себе чи потрібна вам така віра, чому не хотіти свого українського, московити постійно говорили, що не Канонічна ПЦУ-бо їм не вигідно було втрачати рабів, але ж тепер ПЦУ – автокефалія, а от поцікавтеся чи канонічна УПЦмп, але правдиву історію почитайте, а не пропаганду

    • Які гроші? Ті що кладуть по гривні, дві. Альо ви чуєте, що кажете? Чи просто тяп-ляп своїм язиком.

  15. Чи ви подуріли люди, праведне від грішного не відрізняєте? Із самим сатаною молитись, котрий благословляє іродів вбивати ваших дітей?
    Дайте відповідь на одне питання, навіщо Вам церква якщо ви у Бога не вірете?
    Поцікавтесь де зараз і як живуть люди на сході нашої країни, де їхні церкви московські і хати. Вони вважали що “какая разніца”. І їх московська церква їх не відспівала, через неї приїхали танки і спалили все, а людей закопали в лісі як худобу. Вам теж танків бракує, щоб це усвідомити?

    Люди-люди, коли ви перестали бути людьми.

    P.S. Добре що стару плісінь буде кому закопати, а от героїв відспівати нема кому ….

  16. І на останок, запамятайте!
    “Ворог іде туди, де програє вчитель і священик”

  17. Блін, стільки писак, шо аж між буквами заблудитися можна.
    А чи хоч один з вас ходить до церкви якого б то не було матріархату?
    Аби тільки впусту потрендіти, чесн-слово…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок