<

П’ятий день без води живе село Лудин Володимир-Волинського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:00 | 28.12.2015 / Володимир /
Перегляди
18
/ коментарі 2

В таких умов жителі села опинилися після чергової заміни лічильника на електроенергію працівниками РЕСу на місцевій водонапірній башті. Співробітник, який обслуговує апаратну башти, виявив поломку увечері 24-го грудня. Наступного ж ранку, секретар Лудина Жанна Півницька звернулася до виконавців із повідомленням про те, що трапилося після їхньої роботи. Однак РЕСівці лише відмахнулися від неї. Вони стверджують, що згорівший мотор та заміна лічильників – лише співпадіння.

Роботи виконувалися під наглядом землевпорядника Лудинської сільради. Секретар пані Півницька каже, що він у них єдиний чоловік, тому і довірили цю справу тому, хто хоч щось тямить у електриці. “Коли лічильник встановили – мотор, що качає воду, запустили – він гудів. Тому і вирішили, що усі роботи виконані вдало, підписали акти виконаних робіт. І лише ввечері, коли землевпорядник виключав мотор, не почув характерного шуму води і зрозумів, що сталася поломка”, – розповіла Жанна Півницька.

Одразу керівництво села звернулося до майстрів, які проводили заміну лічильників із вимогою виправити те, що трапилося після їхньої роботи. Однак, працівники РЕСу заявили, що їхньої вини у цьому немає – це лише збіг обставин. Жителі села, які демонтували зламану деталь із апаратної водонапірної, встановили, що при заміні лічильника було сплутане фазування. Саме це і дало катастрофічні наслідки. Пані Півницька стверджує, що це вже не вперше виникають проблеми із роботою обладнання саме після втручання РЕСівців.

Секретар ради, не знайшовши рішення самотужки, звернулася до депутата райради, який обирався по їхньому округу, Сергія Потурая із проханням про допомогу. Народний обранець, в свою чергу, повідомив керівництво райради та райдержадміністрації про випадок, що стався у Лудині.

Доки служби та керівні органи шукали рішення проблеми, селяни та місцева школа залишаються вже 5-й день поспіль без подачі води. Директор навчального закладу Людмила Гладчук каже, що учні 25-го та 28-го грудня не отримують гарячого харчування, лише бутерброди. Воду для чаю дітям носить із власного обійстя, де є криниця. Дитсадок, на щастя не страждає – у них є власна свердловина.

Перед святами ситуація із відсутністю води виглядає дуже сумно – у кожній родині чимало господарських моментів, які пов’язані із використанням Н2О. Окрім того, парове опалення у школі та більшості осель залежить від подачі води із башти. Якщо її не подадуть до морозів – люди залишаться без тепла та матимуть збитки від зіпсованих батарей.

28-го грудня на місце події виїхали голова райдержадміністації Наталія Василець, голова райради Роман Гук та депутат райради Сергій Потурай. Саме вони домовилися про те, що ремонтно-експлуатаційна станція все ж візьметься за подолання наслідків своєї роботи. А тим часом, голова Устилузької об’єднаної громади Віктор Поліщук виручить село, надавши резервний мотор у тимчасове користування. Є надія, що вже завтра громада села отримає воду.

DSCN7230
DSCN7233
DSCN7235
DSCN7248
DSCN7252




коментарів: 2
  1. Ото Потурай напрацював, а Поліщук зобов”язаний дбати про село а не тільки виручати , він же ГОЛОВА об”єднаної громади.

  2. Кожен фахівець електрик скаже, що при зміні чередування фаз веде до зміни напрямку руху двигуна, але ніяк двигун не вийде із ладу. Тут скоріше за все був неправильно підібраний захист двигуна, або дивлячись по фото він взагалі відсутній, тому що при перегрівнні двигуна мав би спрацювати захист (телове реле). так що постачальник ту не винний, винний обслуговуючий персонал водонапірної башти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця