<

Прес-конференція у Володимир-Волинському ТМО: про благодійну касу, використання коштів та нестачу медикаментів і реактивів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:01 | 3.11.2016 / Володимир / /
Перегляди
9
/ коментарів 16

Головний лікар Володимир-Волинського ТМО Олександр Клачук, 3-го листопада, скликав журналістів місцевих ЗМІ на прес-конференцію з приводу функціонування Благодійної лікарняної каси та використання її коштів для потреб лікарні. В ході розмови головний лікар зазначив, що лікарня знаходиться в таких умовах, коли зобов’язує пацієнтів “добровільно-примусово” сплачувати благодійні внески. 

“Медицина зараз не недофінансовуєть. Ми порахували, якщо працювати лише на кошти, які нам дає держава, то ми може робити лише аналіз крові, сечі і ЕКГ. Нам не вистачає реактивів і до цього ж всього не всі реактиви ми можемо придбати за кошти субвенції. Ми не маємо іншого виходу, як працювати із лікарняною касою. У нас є правило, що не платять діти та учасники АТО. Хоча коли приходять люди і говорять, що не мають коштів, то ми також не заставляємо. Але зрозумійте нас, лікарі працюють на “голих ставках” і коли до мене приходять та говорять, що закінчилось щось там, то у мене є два варіанти, або зупинити роботу, або працювати з лікарняною касою.” – зазначив Олександр Клачук.

Депутат міськради Олег Тимосевич запропонував, щоб не виникало непорозумінь з лікарями та пацієнтами звертатись у більш м’якій формі накштал “А Ви маєте можливість заплатити благодійний внесок?”.

Місцевих журналістів цікавило питання “який розмір благодійного внеску?”, на що головний лікар відповів: “Ми не маємо чітко встановленого розміру, хто скільки може.” Також пан Клачук наголосив, що питання благодійних внесків можна було б вирішити, якби лікарня отримувала додаткове фінансування в розмірі одного мільйона гривень (500 тисяч на медикаменти та 500 тисяч – господарчі витрати).

2
3




коментарів: 16
  1. пане Клачук , то на благодійні внески є фіксована сума чи ні? Якщо обмаль коштів то чому ви не виражаєте своє невдоволення? Терпіли?

  2. А шо вже нима плану по внесках, тож каждая кабінєта мала шось здати, і сума дєвкі була фіксована.

  3. Лікарня міськрайонна. Якшо місто ще латає дири то по субвенціях, то по ремонтах, то проекти для них пишуть, то якесь обладнання купують, то район виділяє для ТМО 0 цілих 0 десятих. Вони прикриваються тим, що в них є фапи. А як припече, то хоть один пацієнт лежить у тому фапі на стаціонарі???? Всі летять в ТМО. Активісти, ану но зберіться і потрусіть район, хай би пошевелились задля своїх мешканців

    • шановні працівники міської ради, руками активістів свою роботу постійно хочете робити. Діліться зарплатою.

  4. Я не працівник міської ради, а такий самий пересічний житель міста, часто користуюсь послугами лікарні і там сільські мешканці розказують що у фапі ремонт зробили, що фапу машину купили, а нащо – вони самі не знають, бо до медика звертаються тільки хіба за виконанням призначень лікаря ( уколи поколоти) а в тих палатах в селі ніхто не лежить.

  5. Нема ні одного безплатного аналізу і ніхто не зважає чи ти пенсіонер чи безробітний ,не маєш грошей ,то ніхто з тобою говорити не буде .

    • Чуваки!!! Нєфіг галдіти. Прийде реформа і наведе порядок. Не треба нічого здавати ніяких грошей. Ми платимо податки( ну це ті хто платить). Хай головний лікар доводить цю потребу перед начальством, а нє то хай скорочують видатки,

  6. Казали з лікарні що примусові внески йдуть клачуку. Ще мало? Кру робила перевірки і знайшла стільки правопорушень.І що йому було? А ніц. Князь його туди поставив щоб і там гроші дерибанити. Поки в городі на посадах будуть мерські прихлебеї то нас будуть обкрадати,вимагати,дерибанити і т.д.

  7. Пане гол.лікар!У вас не два, а три варіанти-останній:віник у руки(або по сраці) і на вулицю!Якщо не можете вирішити питань ні у місцевій раді ні у обласній ні у Верховній чи у міністерстві.Скільки раз ви туди звертались чи їздили?Для чого ви там головний?Може наш місцевий бюджет замість ФОНТАНУ виділить кошти на ліки для місцевої громади!А за кожний ваш лівандос чи нецільове використання вас-же і на гіляку, яку поставити на площі у центрі міста.Ще вистачає совісті про “голі” оклади лікарів говорити,та вони чи не найкраще “вдягнуті” зі всіх хабарників, у кожного своя аптека і вас заведуть майже за руку у “свою” аптеку,що ніхто не лікувався? Чи я чапляюсь? Що дорожче- лікуватись,жити, чи вмерти? Люди після лікування,як після татарського нашестя, чи пожару.Була проблема-стало дві!Так, проблем у нас не шукати, але є святі речі,і коли людина звертається по допомогу, то великий гріх вимагати за це гроші, це не аборт,не довідка на зброю чи водійське посвідчення–ось тут і торгуйте,хоча ви це давно робите, але не карман а в благодійну касу! А я за Піночета,чи хоть-би як у Китаї, бо що з вами робити,плаксуни,хапуги і т.д.

    • Підкажи мені, де моя аптека бо не знаю з кого кеш зняти. Тільки зарплата дві тисячі та триста гривень за добу чергування. :)

  8. Але ж розвелось крючкотворів, що з юрдипломами., що саморобних. Ну сказано же ж що держава фінансує тільки ЕКГ, аналіз сечі і загальнй крові. На інші немає грошей на реактиви. Можна ці аналізи не робити, але тоді різко виросте кількість діагностичних помилок і відповідно, смертей. Ну хочуть люди в позаминуле століття повернутись, де двоє з трьох дітей помирали, а інші не доживали до сорока. Можна ці аналізи робити в приватних лабораторіях, але це в втричі дорожче, та й проблема часу – в реанімаціі можна не дожити до результату. Проблема заплатити за аналізи, що не фінансуються державою? Стимулюй державу фінансувати.

    • на депозит депутати поклали більше 20 млн. грн., а в лікарні з людей деруть гроші за різні послуги , кому ці гроші підуть , можливо на добудову непотрібних будинків , де заселять можливо потрібних меру людей ,на дерибан вулиць , а на потреби простих людей в лікарнях кажуть немає грошей , ось така у нас влада і так голосують депутати.

  9. Док, ти нормально написав, “тільки зарплата дві тисячі та триста гривень за добу чергування” Мабудь все-таки рука правду пише, а в голові??? А скільки діб у місяць??!!! А взагалі професію вибирає кожний сам і з власних міркувань та розрахунків, відносно лікарів-а кятва Гіпократа?? Там про матеріальну сторону немає!Ти знав на що йдеш, чи мав інші наміри? Наші хлопці,які зараз захищають Батьківщину,яких калічать і вбивають не скиглять!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця