<

Новостворена фракція “УКРОП” Володимир-Волинської міськради намагалася позбутися одного зі своїх депутатів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:34 | 1.12.2015 / Володимир /
Перегляди
7
/ коментарів 16

На другій позачерговій сесії Володимир-Волинської міськради розгорнувся скандал навколо заяви депутата Василя Сусіка про складення ним депутатського мандату. Народний обранець, який вже шосту каденцію поспіль представляє інтереси громади району цукрового заводу цього разу пройшов до органу місцевого самоврядування у списках політичної партії “УКРОП”. Однак, одразу після вручення йому депутатського мандату написав заяву про дострокове припинення повноважень депутата. 

Згідно із законом України “Про статус депутатів місцевих рад”, навіть при наявності добровільної заяви депутата про дострокове припинення його повноважень, лише рада своїм голосуванням вирішує, чи працюватиме народний обранець далі – чи ні. Василь Сусік у пояснювальному виступі сказав, що так склалися обставини, які він не хоче розголошувати, і тому змушений піти.

Однак, секретар міськради Олег Свідерський піддав сумніву добровільність рішення депутата. “Дивною виглядає Ваша позиція. Ви не вперше обираєтеся громадою району цукрового заводу. Це не проста частина міста, яка Вам довіряє. Останнім часом стало популярним серед певних фракцій складати достроково повноваження та вводити нових депутатів. Даруйте, однак мені це виглядає підозрілим і скидається на те, що певні політичні сили таким чином “підтягують” потрібні кандидатури, а неугодних – позбуваються”, – сказав Свідерський.

Валентин Вірковський процитував закон України “Про статус депутатів місцевих рад”, згідно з яким обраний народом депутат зобов’язаний представляти та захищати інтереси громади, а не залишати її напризволяще.

Пояснити ситуацію взявся голова фракції “УКРОП” Сергій Радкевич. “Річ у тім, що депутат Сусік потрапив до міської ради не законно, після перерахунку недійсних бюлетенів. Він не радився із політрадою партії, а самостійно оскаржив результати виборів на ДВК, де він обирався в судовому порядку. Ми вели власний підрахунок голосів виборців і згідно із ним пан Василь не повинен був пройти до ради. Окрім того, на ТВК нам в дводенний термін, встановлений законом, не надали витягу з Протоколу про перерахунок не дійсних бюлетенів. Ми не зверталися в правоохоронні органи та суд, бо вирішили це питання узгодити внутрішньо. Хоча, вважаємо рішення ТВК не законним. Свою позицію партія висловили Василю Сусіку, після чого він добровільно написав заяву. На його місце у нас є дійсно більш достойний кандидат, який більше року служить в АТО та має державні нагороди. Це Юрій Собчак“, – зазначив голова фракції.

Окрім того, пан Радкевич повідомив, що Василь Сусік заявив, що у списки “УКРОПу” потрапив випадково та підтримувати рішення фракції і, відповідно голосувати разом з іншими не буде.

Ситуацію та закиди про незаконність рішення ТВК про перерахунок недійсних бюлетенів по дільничній комісії на якій вибирався пан Василь, голова ради попросив прокоментувати члена тервиборчкому Марію Войтюк. “На цій ДВК у складі комісії працювала мати загиблого Героя Дмитра Головіна. Вона каже, що у той день перебувала у важкому емоційному стані, оскільки, згадала, що її молодий син більше ніколи не зможе голосувати. Тому, вона не пропильнувала і випадково не відірвала три контрольні талони на бюлетнях. Про свою помилку вона одразу повідомила голову комісії, про що був складений відповідний акт. Під час перерахунку недійсних бюлетенів виявився і ще один, абсолютно нормальний, без порушень бланк на користь Сусіка. Скликавши усю ТВК та представників ДВК, проконсультувавшись із Центральною виборчою комісією, ми прийняли рішення про долучення трьох бюлетнів до загальної кількості голосів на користь Василя Сусіка”, – зазначила пані Войтюк.

Дискусія тривала у сесійній залі довго. В результаті сам винуватець прецеденту взяв слово та заявив, що на нього таки був здійснений тиск з боку партії, в списках якої він значиться. “Перестаньте мене розпинати! Мене і так тероризували постійно та врешті змусили написати ту заяву про складання мандату. Вчора, о 22:00 мені дзвонив Радкевич та попередив, щоб сьогоднішня сесія пройшла без моїх пояснень та щоб я виконав те, чого від мене вимагається – вийшов із депутатського складу міськради достроково”, – сказав Сусік.

Петро Саганюк також мав що сказати на користь депутата. “Я знаю Василя з 80-х років минулого століття. Це той чоловік, який у 90-ті із прапором України в центрі міста відстоював її незалежність! А не ховався по підсобках. А ще мало хто знає про його участь під час скидання пам’ятника Леніну. Він принциповий чоловік, і голосувати як маріонетка не буде! Тому він у фракції і не зручний”, – висловив свою позицію голова.

Зрештою, депутатський корпус міськради, окрім двох фракцій – “Самопомочі” та “УКРОПУ” не проголосував за дострокове припинення депутатської діяльності Василя Сусіка. Тому, наразі він і надалі залишається у складі Володимир-Волинської міськради.

Нагадаємо, що лише дві політичні сили практикували подібне у цій каденції. Це вищезгадані “Самопоміч” та “УКРОП”.




коментарів: 16
  1. З великого пшику вийщло гімно!Надію покладали на самопоміч і укроп, а вони самі продажні і між собою нічого не рішать. Понятно що радкевич хотів просунути перше грека-люстратора, а потом свого робочого з пан-буду – собчака.А шиш вам!

    • Не просунути , а зареєструвати згідно офіційного рейтингу ТВК за людину яка чесно повторюю чесно отримала більшу підтримку виборців , а голоси Ваш герой добав собі через 10 днів після виборів

      • Може й так, але де ви тоді були? Нашо той цирк зараз? Через ваше провтикання тепер партії ворогами постають. Треба все робити вчасно! Дайте спокій Сусіку на 2 роки, а потім йдіть на вибори з греком чи ше кимось.Але не факт що люди проголосують за таких.

        • Дуже стислі терміни не оскарження , 2 дні . ТВК не давала вчасно інформації про перерахунок. Але людина не має морального права бути депутатом вкравши голоси в іншого. Матеріали в правоохоронних органах які поставлять крапку.

          • В іншого – це в працівника ПанБУДу, якому був поставлений ультиматум – або в депутати, або на біржу. Не соромно так пресувати учасників АТО?

        • Тамерлане, Грек якраз і виграв вибори, про що було оголошено попередньо, а от Васся Сусссік незаконно зайшовши у міську раду, тим самим викинув Грека.

  2. Самопоміч викидала всіх неугодних щоб супер-психолога протягнути в раду а укропу байдуже хто буде їх депутатом, тільки б не Сусік, бо він їх не слухається. Оце і вся різниця між цими партіями. Вони без вказівки зверху скоро дихати не зможуть, але найголосніше за всіх кричать: “демократія під загрозою!”.

  3. Люди! так це ж кримінал – визнати бюлетені з невідірваними талонами дійсними! і сама представниця ТВК це в голос заявляє на сесії, при 50 свідках!!!!!! чим слухає прокуратура, СБУ і решта депутатів????? прочитайте закон, де чорним по білому написано – БЮЛЕТЕНІ З НЕВІДІРВАНИМИ КОНТРОЛЬНИМИ ТАЛОНАМИ ВИЗНАЮТЬСЯ НЕДІЙСНИМИ. і крапка.

  4. Василь Сусік як клоун себе поводить): то пише заяви якісь на вхід у міську раду, то вже на вихід. дивна поведінка або кимось, якимось папіком продиктована): така поведінка дивує бо не серйозна , маріонеточна. Вася Сусік – маріонетка з прапором. Прапора шкода….

  5. Самонеміч-діагноз. Великі надії перетворилися у велике розчарування, хто як хоче-так і дроче. Костя продався, питання одне- за скільки?

  6. Про яку співпрацю між укропом і самопоміччю ви говорите?! В облраді самопоміч підтримувала Бондаря, а не Палицю… от і весь расклад(

  7. У нас нема партії Самопоміч , у нас клуб за інтересами з конкретним ідолом.

    • Помиляєтесь, шановні. Це не клуб, а секта свідків четвертого пришестя Костіка. Раз перший він ходив в верховну раду, другий на мера, третій получилось в обласну раду де він за два роки бездарно потоне, а четвертий раз піде саме туди куди варто його було послати давно

  8. ЯКОГО ХРІНА ВАСЯ СУСІК ВИСТАВИВСЯ КЛОУНОМ ? ЧИ ВІН НИМ ЗАВШЕ І БУВ? КОНТРОЛЬОВАНИЙ ОПОЗИЦІОНЕР ШЕСТИ СКЛИКАНЬ, ЇДРИТ ТВОЮ БРИТВОЮ…. ВИБОРЦІВ СВОЇХ ТОЖЕ КЛОУНАМИ РОБИТЬ. ТОГО ПЕТРО САГАНЮК І ПРИ ВЛАДІ ЩО ВМІЄ ТАКУ ОПОЗИЦІЮ ОПЕРЕТОЧНУ РОБИТИ ЯК СУСІК

  9. Юнак перестав платити Сусіку, Сусік послав УКРОП, УКРОП вирішив послати Сусіка. Сусік дуже принциповий – хто платить, того він і підтримує. А Радкевич жадний – не заплатив Сусіку і має шкандаль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа