<

Не ремонтували з минулого століття: мешканці аварійних двоповерхівок на Драгоманова у Володимирі просять у влади допомоги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:10 | 12.10.2021 / Володимир / , , , /
Перегляди
5397
/ коментарів 10

Напівзруйновані стіни, стеля та підлога, розбиті вікна та електрика з перебоями – незручності, з якими мешканці двоповерхівок на вулиці Драгоманова, 35 та 37 у Володимирі живуть вже більше 10-ти років.

Побудовані у післявоєнні роки двоповерхівки напроти швейної фабрики у Володимирі потребують капітального ремонту або демонтажу, говорять їх мешканці.

Пенсіонерка Теофілія Мазурок у мерії міста декілька років тому бувала часто. Через постійні візити до міської влади з проханням звернути увагу на аварійний будинок, в якому вона мешкає з сім’єю. Проте з того часу ситуація не змінилася, а обіцянки так і лишилися обіцянками.

Будинки, побудовані у 40-х роках минулого століття були визнані аварійними у 2010-му році. З тої пори, за словами мешканців, міська влада щороку обіцяла зробити капітальний ремонт у помешканнях, а згодом і демонтувати їх та видати нові квартири.

“Останній раз ремонт у нас робили в 1993-му році, я була ще дитиною і пам’ятаю, як штукатурили стіни”, – розповідає мешканка одного з будинків Анна Женіщук.

У деяких квартирах двоповерхівок зроблений ремонт самими мешканцями, проте ремонт в квартирах не рятує ситуацію. Будівлям більше 50-ти років, стіни та стеля обвалюються, підлога просідає.

“Два роки тому нам та сусідньому будинку від’єднали освітлення від ЖЕКу, не попередивши про це. Ми своїми силами під’єднали діодну лампу, щоб могти ходити по під’їздах у темну пору доби”, – розповіли жителі.

Людей також турбують постійні замикання електрики в будинках, які можуть призвести до пожежі.

У 2010-му році п’ять сімей звідси переселили в сусідню новобудову. Проте лишилася частина людей, яким квартир не дали. Відтак, робити нічого, живуть там, де мають можливість.

Два будинки, за висновком експертів, визнали аварійними, відповідно до статті 7 Житлового кодекус Української РСР. Доля будинків може скластися двома шляхами: ремонтом або демонтажем. У другому випадку ЖКГ, до власності якого входять двоповерхівки, зобов’язане згідно законодавства надати мешканцям нове житло.

Жителі обох двоповерхівок звертаються до міської влади з проханням допомогти. Поки що вони лишилися сам на сам з бідою, чекаючи на те, коли будівля зруйнується, залишаючи їх без дому і добре, якщо здоровими.




коментарів: 10
  1. Володимир хоче бути туристичним містом?
    Чим вам не туристичний об’єкт, навіть у післявоєнній Югославії такого шедевру не було!

  2. Довести будинок до стану свинарника могли тільки свині. А самі без влади підшаманити не пробували

  3. А якщо я наприклад маючи приватний будинок доведу його до аварійного стану і теж матиму право вимагати щоб мені безкоштовно дали квартиру в новобудові?
    Дивна логіка, що держава всім щось повинна.
    Нікого не звинувачую але окрім як чекати чогось від влади могли б трохи самі дбати про стан будинку в якому живуть ще до того як визнали його аварійним.

  4. Усі власники приватних будинків утримують свої будинки власним коштом. Що ви хочете?

  5. Там приписалося стільки хитрих людей ,що місто ніяк не потягне з квартирами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця