<

«Нам потрібно рятувати молодь від європейського світу! Ми є унікальні», – Ніна Матвієнко відвідала Володимир-Волинський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:21 | 1.10.2018 / Володимир /
Перегляди
45
/ коментарі 2

30-го вересня у Володимир-Волинський приїхала Народна артистка України Ніна Матвієнко, щоб взяти участь у фестивалі “Український коровай-сузір’я”.

Для представників місцевих ЗМІ був організований прес-брифінг із артисткою. В приміщенні Володимир-Волинської райради, в залі засідань, зібралися журналісти та працівники районних установ, щоб поспілкуватися з Матвієнко. В президії, разом з Ніною Матвієнко були голова Володимир-Волинської РДА Наталія Василець, голова райради Роман Гук та єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей.

Жінка розповіла, що зараз нечасто гастролює з концертною програмою та пожартувала “не запрошують”. Далі сказала, що допомагає виховувати онуків, тому і сам приїзд у Володимир-Волинський стояв під питанням. Матвієнко додала, що саме гастролюючи “Ніна стає Ніною” і забуває про сімейні турботи.

На жаль мало запрошують, мало концертую. Сприймають народну пісню дуже добре. У мене є така традиція, що навіть коли з камерним оркестром виступаємо, між піснями обов’язково є народні композиції в акапельному виконанні. Це стало для мене традицією. Я ж народна співачка і маю утверджувати це”, -поділилася Матвієнко.

Далі із сумом артистка зауважила, що зараз набагато менше працює в напрямку розвитку української народної пісні і додала, що на Волинь її практично не запрошують. Тут Роман Гук запевнив Ніну Матвієнко, що вже почали виправлятися.

Поки один виправиться, то другий – зігнеться”, – пожартувала народна артистка.

Матвієнко розповіла, що зараз працює з молодими виконавцями, такими як Монатік і ТНМК. Для того, аби нагадати присутнім спільні композиції, Матвієнко заспівала акапельно композиції, які виконувала з іншими виконавцями.

В народної артисти запитали, як часто їй доводиться виступати в зоні проведення бойових дій, та й взагалі для українських військових.

“Ні разу я не їздила. Була два рази в Слов’янську. Я не знала, що їм співати. По-перше, я не хотіла цієї війни, я протестувала. Одним співати, а другим не співати? І ті, і ті – брати. Я вважала, що це не пояснювально, я не можу цього пояснити”, – відповіла артистка.

Далі Матвієнко розповіла про свої закордонні виступи та наголосила, що постійно хоче повернутися в Україну, адже їй найбільш комфортно тут. Також наголосила на тому, що потрібно дбати про сучасну молодь, щоб було комфортно жити в своїй країні.

«Нам потрібно рятувати молодь від європейського світу! Ми є унікальні», – ствердила Ніна Матвієнко.

Та наголосила Матвієнко на українській ідентичності, мовляв, українці унікальні, і не повинні переймати чужих цінностей, а берегти свої. Саме в цьому напрямку працює Ніна Матвієнко, доносячи українську народну пісню до широкої публіки.

Після завершення брифінгу, народна артистка виступила на головній сцені фестивалю “Український коровай-сузір’я”. Додамо, що хоч і виступ був на початку дійства, послухати народну артистку зібралося чимало володимирчан.

Нагадаємо, що в рамках фестивалю “Український коровай-сузір’я” відбулася велика виставка короваїв майстринь з усієї Волині. Також цьогоріч провели фешн-показ ретро суконь, які знайшли у селах Володимир-Волинського району.




коментарів: 2
  1. Ніна Митрофанівна якось тьмяно висловлюється: хоче українську відміну “рускава міра” будувати? Чи просто неточно ретранслювала шевченківське: “Чужого научайтесь і свого не цурайтесь”?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок