<

Листівки проти Київського патріархату роздавали в селі Ласків Володимир-Волинського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:45 | 14.01.2016 / Володимир /
Перегляди
12
/ коментарі 4

Друкована продукція під назвою “Київський Патріархат”, як він є: дійсні факти про недійсну “церкву” роздавалася напередодні Нового року в селі Ласків Володимир-Волинського району в тимчасовому приміщенні громади УПЦ (МП).

Матеріали містять неправдиву або провокативну інформацію про українську мову, УПЦ Київського Патріархату та навіть самої УПЦ (МП). Про це інформує Місто вечірнє.

Буклети надруковані без вихідних даних, під грифом невідомої “Ліги захисників Православ’я”, що суперечить закону України “Про видавничу справу”. Згідно статті 23 цього закону у будь-якому друкованому продукті обов’язково повинна міститися інформація про автора, видавництво, що виготовила цей продукт, і кількість тиражу. В протилежному випадку, як із цією брошурою, – це грубе порушення закону. Що першою чергою і повинно викликати величезний сумнів у читачів такої літератури.

111

У буклеті, присвяченому конкуруючої юрисдикції – УПЦ Київського Патріархату, в жорсткій, образливій формі автори на 24 сторінках звинувачують Київський Патріархат в тому, що він є “християнством” без Христа”, “всі таїнства філаретівської “церкви” недійсні”, а сам глава УПЦ КП веде “проповідь війни” і “бажає загибелі українців Донбасу”.

Ряд звинувачень накладає на авторів і розповсюджувачів листівок правову відповідальність. Так, стверджується, що “проповідь війни – ноу-хау Київського Патріархату”, “Філарет хоче продовження цієї війни. Бажає загибелі українців Донбасу”, тому що “там, на сході, немає його пастви”.

При цьому в листівці побічно заперечується зовнішня військова агресія: “Війна на сході України не схожа на відомі нам війни. Тут немає двох армій, які вийшли на поле бою і воюють до перемоги”.

Підготував Олексій Біянов




коментарів: 4
  1. Пропоную Московський патріархат вигнати з території України, або просто розчинити їх всіх у кислоті… Друге мені подобається більше! )))

    • В держреєстрі України немає зареєстрованого Московського патріархату. Є Українська Православна Церква. Вчи матчасть.

      • Це дискримінація, росіяни немають в Укпаїні своєї церкви, а маскуються під Українську правосавну церкву, про яку всі знають, що вона підпорядковується москві і веде анти українську пропаганду. Коли неможна молитися на Українській мові, то чому не гріх молитися на російській чи та старословянській, матчасть то на єврейській.

        • Матчасть – на грецькій. Саме на грецькій мові написана переважна більшість книг Нового Завіту і майже всі богослужбові тексти Православної Церкви. “УПЦ-КП” теж служить на церковнослов’янській, зокрема, по будніх днях у Київському Михайлівському Золотоверхому монастирі. Причому служить не за “київським ізводом”, типовим для території Київської митрополії, а за пореформленим (никонівським) текстом Московської патріархії другої половини 17 століття. “УПЦ-КП” використовує книги з російським шрифтом, а не церковнослов’янським. У цьому неодноразово переконувався, коли відвідував буденні (не святкові) служби у соборах і монастирях “УПЦ-КП”. Однією з умов Берестейської унії було збереження церковнослов’янської мови як сакральної. До 1990 року переважна більшість українських греко-католиків молилася саме цією мовою. До сьогоднішнього дня церковнослов’янська мова “київського ізводу” є богослужбовою мовою Успенської Унівської лаври монахів-студитів УГКЦ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця