<

Ігор Гузь: держава повинна припинити договори оренди Успенському собору, Зимнівському та Низкиницькому монастирям

22:36 | 10.05.2023 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
1523
/ 1 коментар

Народний депутат Ігор Гузь від 19-го виборчого округу ініціював припинення договорів оренди релігійними структурами московського патріархату наступних українських православних святинь – Успенського собору у Володимирі, Зимненського та Низкиницького монастирів.

Парламентар направив відповідне депутатське звернення до міністра культури України та голови Волинської обласної державної адміністрації. Про це він повідомив 10-го травня під час святкового богослужіння у володимирському Соборі Різдва Христового, під час приїзду митрополита Епіфанія.

“Необхідно, щоби ці релігійні комплекси перейшли у власність держави і далі спеціальна комісія з допомогою Всевишнього вирішила їх долю”, – впевнений Ігор Гузь.

До слова цього ж дня митрополит Епіфаній нагородив Ігоря Гузя орденом.

Також дивіться фоторепортаж з урочистого богослужіння у Соборі Різдва Христового міста Володимир.

Нагадаємо, що Володимирська райрада заборона діяльність УПЦ мп: із Зимненським, Низкиничівським монастирями та Успенським собором хочуть розірвати договір оренди.

Раніше на сесії депутат Волиньради Андрій Бокоч та помічник нардепа Ігоря Гузя звернувся до Волинської облради щодо позбавлення права оренди земельних ділянок, що знаходиться під церквами та храмами УПЦ мп на Волині. Зокрема, у Володимирському районі йдеться про Успенський собор, Зимненський та Низкиницький монастир. Тож 11-го квітня облрада заборонила діяльність УПЦ мп на території Волинської області.

Напередодні 19-го квітня Нововолинська міська рада прийняла рішення про заборону діяльності УПЦ мп та припинення договорів користування земельними ділянками трьом храмам УПЦ мп на території громади, а саме: Низкиницькому монастирю, Свято-Вознесенському храму на 15-мі мікрорайоні та церкві Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, що біля 4 шахти.

А 24-го квітня у Володимирі припинили право оренди релігійним громадам Успенського собору та Миколаївської церкви УПЦ мп.




один коментар
  1. Верховніц Раді прапор в зуби -вже давно пора прийняти закон про цю кацапську сатаністську секту ,хоч там добрий процент депутатів ці збіговиська відвідують .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер