<

[ОНОВЛЕНО] Чергова заворушка на Устилузькій митниці: хто має контролювати сервісну зону?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:04 | 20.01.2017 / Володимир / , /
Перегляди
11
/ коментарів 40

Перед в’їздом до митно-пропускного пункту Устилугу 20-го січня зібралися люди, котрі перекрили в’їзд на митницю. Мітингарі оголосили незадоволення тим, як активісти контролюють сервісну зону до МПП.

Основні скарги протестуючих – збільшився час очікування черги, а також незрозумілість з тим як проходять списки. Протестувальники вимагають щоб на сервісну зону повернулись прикордонники, або ж поліцейські.

На противагу мітингуючим прийшли люди, котрі заперечують звинувачення перших та переконують, що активісти працють прозоро. Тривалий час очікування в черзі пояснюють тим, що збільшився потік автомобілів. Щодо мітингу висловлюють думку, що він є проплачений.

Ситуація досить критична. Подеколи із шарпаниною та словесною перепалкою між сторонами конфлікту.

Міський голова Устилугу Віктор Поліщук приходив на митницю, але конфлікт не вдалося йому залагодити.

“26-го січня буде позачергова сесія і ми приймемо рішення набрати 5-ть муніципалів в загальний відділ. Ми їх одягнемо, відповідно оформимо.  А поки ми діємо згідно розпорядження і активісти слідкують за чергою. Ці люди (протестувальники – ред.) були у мене тиждень тому в кабінеті, оті що з Нововолинська, Іваничівщини, бо я спитав звідки вони. Ніяких письмових звернень не було, лише поставили мене до відома, що вони сьогодні будуть перекривати кордон. Я згідно своїх обов’язків у письмовій формі повідомив голову адміністрації, голову ради, начальника нацполіції. У мене сьогодні були працівники СБУ, вони також попереджені і це питання ми обговорили. Я був там з тими хто перекриває, я надав всю інформацію і показав всі наші звернення. Від нацполіції ми отримали відписку, що в 17-му році вони розглянуть і можливо збільшать штат, але наразі це не вирішує питання. Я разом з активістами не наділений такими повноваженнями, щоб контролювати чергу – це має бути силова структура. Однозначно! Якщо прикордонники відмовляються, то тоді там має бути поліція, а не люди, громадкість,” – розповів мер Устилуга Віктор Поліщук.

Нагадаємо, що в Устилузі це вже третій конфлікт викликаний тим, хто повинен контролювати сервісну зону. Перший раз – прикордонники зняли всій пост перед в’їздом у митницю. В результаті цього в Устилузі трапився автомобільний колапс та місто було заблоковане автівками, котрі прямували на митницю. Другий конфлікт виник вночі 4-го грудня, коли на пункт активістів приїхали невідомі дебошири. Після цього, міська влада встановила камеру відеонагляду за сервісною зоною.




коментарів: 40
  1. Нормально працюють активісти , записався і не треба палити соляру в черзі, а приізджаєш коли заізд в клітку -а хитрожопим , кому це не подобається і хочуть нагріти на черзі лапи ,починають мітинги і шапанину .

    • я після свят їхав – і разом зі мною в чергу попали люди із дальших регіонів ніж Володимир-Вол. та навіть Луцьк….. запитали прямо – я їду сюди за 100-200 і тд. км…. маю ночувати десь у Володимирі а тоді тільки їхати – ТОБТО висновиок такий – списки це хороша ідея але не до кінця продумана!!!

    • якщо з нашоі сторони “активісти”,то з полькоі хотів би бачити чорних.А тоді все сталоб на своі місця.Ви сигаретники довбані.

  2. А чому не згадано як люди чекають черги по 30-38 год?
    Тільки,що хтось ніби хоче нагріти на черзі руки
    Брехуни всі там ті активісти,то мер говорить що ніхто не хоче контролювати чергу,що він “просить” людей,щоб ішли контролювали,а самі сьогодні кричать і розпинаються,що в них все прозоро,чого ж ви,дорогі і чесні активісти,так боїтеся покинути цей контроль черги?
    Не вспіли люди розблокувати дорогу як зі всіх сторін вистроївся лівандос і пруть всі в чергу перед самим носом тиг самих”чесних” активістів і самі між собою починаєте сваритись бо хтось хоче перший,сміх тай годі.

  3. А мені класно я з Володимира і пропусуюсь по 3-4 рази і їду коли мені потрібно

  4. Небуде там ніколи порядку чи з активістами чи з погранцами завжди буде х***во !!!

  5. А чому, не можна зробити, як в сусідній Білорусії. Хочеш їхати без черги, заплатив 10$ і їдеш, в будь-який час.
    А що тут, ми їдемо з Луцька раз в дві неділі і черга, якісь списки. Чому, я маю стояти більше суток? Я можу оплати в бюджет і бути саокійною, що я жива доїду в інший куточок Польщі. А не вистоявши 38 год попаду в аварію.

    • ну канєчно Ви будете їхати за гроші а люди мають вічно чекати, припухли зовсім, ненравиться черга їдьте на білорусію

  6. бардак.заводи позакривали в пруть на Польщу з папыросами.Поляки на це все дивляться щиро насмыхаючись.

  7. Повинна бути жива черга, а тих здирників прибирати звідси!!! Якщо ви такі чесні активісти, то чому не контролювали список погранців, а лівак не впускати??!!!! А якже тоді гроші косити. Ви бридкі та нікчемні люди а не активісти. Ганьба вам всім разом з вашим гузем, який все пригрібає!!!

  8. Люди,питання? Вам подобається як з вас роблять “лахов”?
    Поток машин збільшився на 15% порахуйте,якщо черга могла їхати 8 максимум 10 год……то скільки вона повинна їхати коли збільшився поток машин на 15%,рахуйте!!!
    Чого зараз черга летить?!

  9. Я за те, щоб кожного без перебору переглядали на особистий огляд і сумки і машини. Тоді черги автоматично зменшаться. Бо не бізнесом всі ці люди в черзі займаються, і не на роботу чи навчання їдуть.

  10. Порядку небуде доти доки черга буде в сервісній зоні.Черга повинна бути перед кордоном.

    • а це нічого,що таможня знаходиться в місті,біля траси розташовані школи і дитячий садочок? водії,що летять на Польщу не бачуть ні знаків,ні зебру.як нашим дітям ходити?

  11. Почитайте viber,черг на Угриніві та Ягодині немає і всі пруть сюди,того і такі черги.

  12. ДЕРЖАВНИЙ КОРДОН МУСИТЬ БУТИ ДЕРЖАВНИМ, І НЕ ЯК ПРИВАТНИМ, ЯК ПРИДУМАВ СОБІ МЕР УСТИЛУГА!!!

  13. Контрабандисти бунтують! Скоро і гопніки почнуть бунтувати, бо лохів мало на вулицях для розводів. Це ппц!

  14. А як бути з людьми, які їдуть 1 раз в два місяці? Наприклад на відпочинок чи по справам? Теж їхати на таможню записуватися і чекати 36год? Це ви рахується нормально? А як бути з тими , які приїздять до рідних, друзів з за кордону просто погостить на три- чотири дні? Як з ними ? Теж мають писатися? Це що таке!!!!! Я вважаю що списки мають створюватися тільки для тих людей які їздять до Польщі декілька раз на тиждень. А для туристів має бути окрема черга. Хто їде з дітьми у подорож не може стояти в черзі навіть 4 години!!!!З цим треба щось робити!!!!! Це жах!!!

    • Це Ви питайте Службу автомобільних доріг України, яка працює в Луцьку а не мера Устилуга.

  15. Треба зробити так, щоб люди могли прописатися телефоном чи електронкою. Кожен розраховує коли йому іхати і коли прописатися. Навіщо стояти в живій черзі?

  16. Повинно бути принаймі дві черги, за записом і жива. Попередній запис вигідний тим, що часто їздять, а для чого запис тим, що їздять декілька разів на рік.

  17. Повинна бути електронна черга тоді буде можливість зареєструватися і місцевим і тим хто з далека через інтернет і не потрібно їздити писатися

    • Повинно бути дві черги – одна жива, для тих хто не рееструвався попередньо, інша для зареєєстрованих попередньо.

    • Підтримую на всі сто ,чим меньше посередників тим менше корупціі -машину трудно обдурити ,але тоді будутьь валити сервер .

  18. Що ви брешете про збільшення машин в черзі на 15%, це тільки із за того, що активісти прописують своі’х двічі, і не треба тут розказувати. Правильні, та безкоштовно працюють. Я коли і’хав, то бачив як там робиться. О і’де дядя стьопа чи гриша, то його вносять в список який і’де і без проблем. Брехуни нікчемні!!!!

  19. Заборонити рух машин на польских номерах по украіні посилити контроль на митниці для контробанди з папиросами і штрафувати за кожну пачку 100доларів і тоді небуде черг на митниці

  20. черги і ці всі сутички створюються штучно щоб люди стояли в черзі були втомлені,знервовані і щоб проїхати швидше платили за проїзд митникам

  21. Доброго дня!Кому не подобається хай не ідеальна, але налагоджена робота активістів на „Устилуг – Зосін” ось Вам перелік пунктів пропуску через кордон до Польщі… Всі бажаючі, а також ті хто дуже далеко живуть можуть перетинати і там кордон.
    ВОЛИНСЬКА МИТНИЦЯ
    1 “Ягодин – Дорогуск” 1 Міжнародний, цілодобово Волинська обл., Любомльський р-н., с. Старовойтове
    2 „Устилуг – Зосін” Міжнародний, цілодобово Волинська обл., м. Устилуг, вул. Левінцова, 60
    ЛЬВІВСЬКА МИТНИЦЯ
    1 „Шегині – Медика” 1 Міжнародний, цілодобово Львівська обл., Мостиський р-н., с. Шегині, вул. Дружби, 201
    2 „Смільниця – Кросценко” Міжнародний, цілодобово Львівська обл., Старосамбірський р-н., с. Смільниця
    3 „Краківець – Корчова” 1 Міжнародний, цілодобово Львівська обл., Яворівський р-н., смт. Краковець, вул. Михайла Вербицького, 54
    4 „Рава-Руська – Хребенне” 1 Міжнародний, цілодобово Львівська обл., Жовківський р-н., с.Рата, вул. Гребінського, 28. тел (032) 298-62-63
    5 „Грушів – Будомєж” Міжнародний Львівська обл., Яворівський р-н, с. Грушів
    6 „Угринів – Долгобичув” Міжнародний 80012, Львівська обл., Сокальський р-н, с. Угринів
    Ще додам, що більшість наведених митниць набагато більші ніж ця ВОЛИНСЬКА МИТНИЦЯ „Устилуг – Зосін”.
    Активістам теж є над чим попрацювати, але просто не треба їм заважати і все буде ОК)

    • А скажіть будь ласка, чого я мушу їхати хз куди, якщо мені найближче Устилуг? їзжджу я декілька разів на рік і це завжди каторга.

  22. Я живу в Нововолинську, маю машину на поляках і ніяких проблем із перетином кордону в „Устилуг – Зосін” 1 раз в 10 днів не бачу, записався і приїхав на свою чергу.

  23. Що ви собі дозволяєте?? Корупціонери – ще будуть розказувати через яку митницю і’здити. Та це не ваша справа!! Ще й до вас сволоти черга прийде. Це ваша митниця?? Ні!!!! Це державний кордон. І не вам тут розказувати!!! Ще раз зберемось і перекриємо митницю до того часу, поки вас не приберуть з відси. Тут вас контролювати потрібно, але немає кому. Повірте, недовго вам залишилось шахраі’ та позор держави!!!!

  24. Я рада, що багато людей мають можливість придбати авто на українських номерах, та не треба кричати, щоб ПЛ бляхі заборонили. Я на своє авто заробила чесно, відкладаючи з зарплати упродовж двох років…А зп в мене була 400$ по курсу 8 за доллар….Державна робота…. З якої мене наша держава і скоротила….. Авто мені потрібне для сім’ї, бо живу на два міста…За кордон роблю транзит…. Я б з радістю придбала авто на українських номерах, тільки я от стільки не заробляю…. А от де у вас така зарплата, що ви тисяч за 6-10$ машини купуєте???? Розкажіть, то й польскіх блях поменшає…..

  25. Відмінити МПР і все буде ідеально! Черги пусті, проблем ніяких! Кому дуже потрібно ,зроблять візу!

  26. Рей- ти напевно із тих покидьків,які на цьому мутять. Потрібно про всіх людей думати, а не тільки про свою дупу. Ваша кормушка ненадовго. Дай відповідь на таке питання, якщо ти такий чесний. Чому ті активісти не пишуть живу чергу, а лівак не впускають. І хто і’х контролбє? Так що закрий свою підлу пику!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа