<

У Львівській області збудують найбільшу хутряну ферму в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:42 | 16.06.2019 / Новини / /
Перегляди
55
/ коментарів 5

Після висновку оцінки впливу на довкілля Мінекології схвалило будівництво хутрової ферми у Бродівському районі Львівщини.

Як повідомляє brody.today, на початку червня у Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля (ОВД), який веде Міністерство екології та природних ресурсів, опубліковано висновок щодо будівництва норкової ферми в адміністративних межах сільської ради села Лешнів Бродівського району Львівської області, пише – Четверта Студія.

«Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, враховуючи дані, наведені у звіті з оцінки впливу на довкілля та з урахуванням наявної інформації, вважає допустимим провадження планованої діяльності» – йдеться у документі.

Згідно з висновку оцінки впливу на довкілля утримання норок передбачено на відкритому повітрі в клітках, які розташовують у відкритих дерев’яних сараях (шедах). На підприємство завозитимуть тільки клінічно здорових норок, здебільшого в селекційних цілях. Корм для норок на території звіроферми не виготовлятимуть – його сюди привозитимуть щоденно.

Додатковим продуктом виробничої діяльності ферми буде гній у вигляді компостованого матеріалу (органічного добрива). Після виконання всіх необхідних процедур з карантинування та компостування гною в гноєсховищі- «басейні», його передаватимуть за угодами в аграрний сектор – як високоякісне органічне добриво.

Нагадаємо, 21 травня під час сесії Львівської обласної ради близько 50 мешканців Бродівщини влаштували пікет під будівлею Львівської облради проти норкових ферм у районі, які планує збудувати данський інвестор всупереч протесту селян. Також вони готові перекрити дорогу і не пропускати техніку, якщо Львівська облрада не заборонить будівництво.

Однак, Львівська облрада не включила у порядок денний рішення про заборону розміщення та діяльності хутрових ферм у Бродівському районі.

Про намір збудувати наймаштабнішу в Україні норкову ферму у селі Лешнів та сусідньому Язлівчику місцеві жителі дізналися наприкінці жовтня минулого року й виступили проти цього через загрозу для довкілля, яку принесе таке виробництво.

Натомість через протести інвестор вирішив розробити соціальну програму для мешканців сіл, де хочуть побудувати звіроферми з вирощування норок.

«Цей проект повністю базується на стандартах, які затверджені в Європейському Союзі під назвою «Велфур». Програма «Велфур» отримала схвалення Європейської Комісії і в січні 2019 р. була прийнята як обов’язкова програма для діяльності всіх хутряних ферм на території всього Європейського Союзу. Сьогодні вона визначила найвищі стандарти діяльності хутряних ферм у світі», — повідомив керівник проектів компанії «Айкон Девелопмент» в Україні Володимир Федина,- інформує  agronews.

Норкові ферми на Львівщині працюватимуть у контексті імплементації положень розділу 4 «Санітарні та фітосанітарні заходи» (статті 59-74) Угоди про асоціацію Україна-ЄС, де також зазначено дотримання стандарту поводження з тваринами.

«Ми будемо дотримуватися всіх рекомендацій і побажань цього висновку. Будемо проводити постійний моніторинг стану грунтів, води, повітря і доносити цю інформацію до громадськості. А безпосередня діяльність ферми матиме вплив і на соціальне та на економічне життя регіону. Насамперед, це створення 80 нових робочих місць на кожній з ферм, гідна заробітна плата вище середнього рівня, соціальні гарантії і пенсійний стаж. Працівники підвищуватимуть кваліфікацію на провідних фермах Європи. Буде створено навчальний профорієнтаційний центр для молоді», — додав Володимир Федина.

За його словами, підприємство також пропонує підписання меморандуму про перенесення реєстрації юридичної особи — після завершення процесу будівництва — за місцем розташування ферми. Це збільшить надходження податків саме у місцеві бюджети — близько 4 млн грн щороку.




коментарів: 5
  1. Зараз існують набагато кращі види синтетичного хутра, які за якістю і довговічністю мають значні переваги над натуральними. І в процесі виробництва ніхто не гине в муках. Ці ферми стануть черговими катівнями для тварин…
    Хоча, хто буде переживати що з тисяч бідних норок будуть наживо здирати шкіру? А ніхто, бо гроші дорожчі від життя якоїсь тваринки. Життя того хто не може себе захистити зараз не варте навіть уваги.
    Р.S хутро норки найкращий вигляд має на самій норці, а не на багатій корові.

  2. Вирубувати ліси ,будувати курятники і звіроферми -це нназивається суперчиста єкологія Украіни .

  3. Гарною ідеєю є створення центру реабілітації для циркових тварин і бідолах з зоопарків. Інвесторів на такі проекти знайти реально, також з часом туристів можна було б туди привозити як, наприклад, в Домажир, і отримувати непоганий дохід від туризму при правильній організації…
    Але про що це я, від масового вбивства норок дохід більший, бо папіки готові віддати будь-яку суму за шубу з хутра замордованих звірят для того щоб потішити своїх телиць, і те що кров буде забруднювати грунт – це теж фігня, бо 4 млн в рік на премії держслужбовцям важливіше від збереження природи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок