<

Пенсіонери зможуть витратити тисячу за вакцинацію на ліки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:43 | 15.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
545
/ коментарі 3

Президент Володимир Зеленський оголосив, що тисячу гривень за вакцинацію люди старшого віку зможуть витратити в аптеках.

“Програма “єПідтримка” розширюватиметься, щоб нею могли скористатись якнайбільше українців.

Громадяни у віці 60+ зможуть уже з січня витратити 1 тис. грн на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків. Умова: повна вакцинація проти COVID-19. Урядовці отримали необхідні доручення”, – написав президент у твіттер.

Спочатку передбачалось, що гроші можна буде витратити на постраждалі від пандемії креативні індустрії та транспорт, повідомляє BBC Україна.

Джерела в уряді розповідали, що аптеки не хотіли включати у перелік витрат вакцинальних грошей, бо значний притік грошей у цю сферу може посилити інфляцію.

Ініціатива президента щодо аптек йде в розріз з тим, про що говорили в уряді раніше.

Спочатку в уряді розповідали, що витратити гроші можна буде лише на той бізнес, який найбільше постраждав під час пандемії – це кінотеатри, театри, музеї, внутрішні перевезення, спортклуби. Про аптеки під час презентації програми “єПідтримка” взагалі не йшлося.

За словами президента, ця опція враховує інтереси тих українців, які більше за інших потребують державної підтримки.

“Доручив уряду забезпечити, щоб громадяни у віці 60+ могли використати 1 тис. гривень від держави за соціальними напрямками, зокрема на купівлю ліків.

Механізми мають бути напрацьовані протягом тижня, а використання – вже з січня”, – заявив президент.

За його словами, головна мета ініціативи – стимулювати вакцинуватись найвразливіші вікові категорії. Адже були застереження, що пенсіонерам витрачати гроші в креативних індустріях буде складно.

Читайте також: Тисяча для вакцинованих: стартує пілот проєкту «єПідтримка».




коментарів: 3
  1. “Пенсіонери зможуть витратити тисячу за вакцинацію на ліки” від вакцинаціі…

  2. Та задовбали вже з тою жалкою зєлєтищєю!)
    Ще кожній пєнсії по Андроїд-пристрою би виписав, та в своїх пламєнних зверненнях до народу проводив би курси як їм тими ґаджетами користуватися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця