<

Яким був Нововолинськ в 1972 році

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:57 | 17.04.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
90
/ коментарі 23

В мережу завантажили світлини Нововолинська 1972 року.

Фотографії завантажив Аркадий Эстрин.

“Із щоденника П. Естрін: 26 травня 1972 року.
Травень весняний, мінливий, теплий з грозами і зливами, все вже наливається силою і хліба і буряк і люді.Май – час свят. 19-го в п’ятницю тиждень тому країна відзначала 50-річчя з дня утворення піонерської організації. Було велике свято, в усякому разі, діти це відчули. Були концерти – і по телевізору, хороші і взагалі. У п’ятницю в Нововолинську не вчилися, був гарний день, теплий, спекотний і хороший піонерський народ. Потім на стадіоні – лінійка урочиста (правда, як у нас водиться багато промов), винос прапора, сцени на машинах з історії піонерії – Павлик Морозов, Валя Котик, син полку і інші, виступи і танці. Я намагався фотографувати. Море різних кольорів: синіх і червоних, білих і блакитних. Море посмішок і краватки, краватки, краватки. Краватки навіть на дорослих. Увечері був багаття. Я теж його фотографував на кольорову плівку. 50 років Радянської Піонерії пройшов святково і урочисто. Лена була в червоній пілотці, в краватці і зі зробленим матусі ромашкою.”




коментарів: 23
    • Та не було там нічого хорошого. Суцільна радянська пропаганда і КГБ. Лектори, парторги, уповноважені МК КПСС, “стукачі”, політінформатори, секретарі партячейок та інші різні трутні і дармоїди. Тюрми, алкоголізм, суцільні крадіжки і вселенська брехня вдень і вночі. Голодомори, ГУЛАГи, “хімія”, лотереї позик (на вічне віддавання)… Залізна завіса, соцзмагання, пяти і семирічки “за два роки” – злидні і вічний дефіцит.Ви, “Катюха”, не із Донбасу пишете?

      • а давайте пан Анатоль про сучасне – розкажить, як добре зараз, порівняйте… про незалежність ви вже казали, можете повторити.. давайте на біс.. про пропаганду і стукачів, про каганат і Карпати, про алкоголізм і наркоманію, про крадіжки люків і підприемст, про “покращення” з рівня Франції до рівня Африки… Як казав президент Зімбабве “Я не дозволю перетворити Зімбабве в Україну !” Розкрийте нам очі !

      • Як ти так не любиш все комуністичне, то не живи в квартирі,яку побудували комуністи, не отримуй пенсію, яку заробив при комуністах, всі такі розумні, нема кого нах послати.
        не треба плутати патріотизм з дибілізмом.

      • Анатоль,як це не було нічого кращого? Ви подивіться,який асфальт!А тодішні жіночки…по 150самогоночки!Це Вам не *теперішні*.Але так і не *дотягнули* до рівня КНДР!

        • … не те що зараз – дотягнули аж до рівня Зімбабве ! Хай заздрять кляті комуняки досягненням патріотів !

      • Хорошие моменты в жизни есть везде и всегда, при любых режимах, даже типа КНДР. В целом же соглашусь: от рядового человека, ничего не зависело. Решения принимались , на самом верху: как – не понятно, споров, дискуссий не было. Инакомыслие просто недопустимо. Взятки, обман. Не буду всего перечислять. Итог известен – развал СССР, при том , что на референдуме население проголосовало за его сохранение (это еще один аргумент, что роль народа в решении управления страны была НИКАКОЙ). Не имею права судить, что в Украине (разбирайтесь сами), но в РФ, что ни на есть тот же коммунистичесий режим, и взято из него самое самое плохое.

        • ну давайте поривняйте ход рашки и ход Украины после развала клятого комуняцкого рыжыму. Хто там шо взял… От рядового и сейчас ничего не зависит , шо в рашке шо в украине.. Полюбе строить одну шахту 25 лет и не построить одного смиттепереробного заводу – це про шось говорить..

  1. Ні я не з Донбасу! !!!
    Просто коментар зробила по відношенню людських взаємин і цінностей. На фото мій дідусь…. і трішки з розповідей знаю як цінувалися дружба на той час і яка була повага. Ну звичайно не обходилося і без чогось поганого….

  2. Дякую за чудові фото. Це ж історія. Було б чудово створити на сайті сторінку, куди б користувачі могли закидати свої ретро-фото Нововолинська. Впевнена, багато світлин перекидається, пилиться по шафах. А було б цікаво їх завантажити, і щоб кожен міг доторкнутись до історії.

  3. На одній з передостанніх фоток є і наш безсмертний мер міста з тих часів…І хоч він расовий комуніст, він точно не жаліє за тими часами… А слуги того часу, співають дифірамби за минулим…

    • кажуть що ПАНИ хочуть в вести абонплату на тепло
      до такого в 1972 навіть кляті недодумались

      • панує завжди той хто працює
        хто чекає щоб пан дав ніколи не запанує

          • коли небуло панів працювали і панували
            тепар працюють і бідують

          • Вони пють банками горілку на шахті, і тому робота їхня не благословляється прибутком. Все від Бога люди.

          • Ви про що?Якщо судити по результатах,то праці не видно.

  4. Дякуємо Аркадію за такі чудові фото і за любов до нашого міста. Приємно, що люди, які живуть вже багато років не в Нововолинську так памятають і люблять так своє місто!
    Ваша мама Эстрина Анна Тимофеевна -наша перша вчителька, великий їй уклін, це вчитель з Великої букви! і досі памятаємо і любимо її!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер