<

Вперше у Нововолинській лікарні провели безболісні природні пологи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:05 | 11.06.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
9635
/ коментарів 6

11-го червня у Нововолинській центральній лікарні вперше провели природні пологи без болю із застосуванням епідуральної аналгезії. 

У Волинській області такий спосіб використовували лише в перинатальному центрі та в Ковельській лікарні. Як розповів директор НЦМЛ Олег Шипелик, під час карантину медзаклад готувався запровадити новітні методи лікування. З поверненням лікарні в “доковідний” режим роботи, розпочали реалізовувати задуми.

Завідувачка пологовим відділенням Ольга Піддубна говорить, що в період карантину в лікарні, майже всі анестезіологи були задіяні в лікуванні хворих на коронавірус.

Епідуральна аналгезія – це метод знеболення, який знижує чутливість в нижніх частинах тіла, але не впливає на можливість породіллі рухатися та відчувати перейми.

Кожна жінка має право на даний вид знеболення, розповідає Ольга Піддубна. Потрібно лише узгодження з лікарем-анестезіологом, що проведе огляд та виключить наявність індивідуальних протипоказів. Епідуральна аналгезія включена в пакет пологів від НСЗУ, зазначає завідувачка пологовим.

Раніше в НЦМЛ застосовували лише епідуральну анастезію при кесаревому розтині. Тепер же в Нововолинську є можливість народжувати природнім способом без болю та страху.

Своїми враженнями поділилася перша породілля Оксана, якій застосували епідуральну аналгезію. Жінка під час пологів усміхається та говорить, що можна йти пити каву. На світ з’явилася дівчинка вагою 3600 кг. Це другі пологи Оксани, тож зазначає, що є з чим порівняти.

Лікар-анестезіолог Оксана Міщук зауважує, що на післяпологовий період даний вид знеболення не впливає. Просто забирається катетер, який ввели в епідуральний простір хребта, через який поступав анестетик. На плід також ніякого впливу немає.

Більше – у відеосюжеті:




коментарів: 6
  1. Ой, жіночки-жіночки, як мені вас шкода за такі моменти!
    Цей укол дуже небезпечний в тому плані, шо має бути вколеним у лімітовано правильному місці, на правильну глибину, і т.д.
    Одним словом – анестезіолог має бути не клаповухим, інакше порділля буде мати проблеми з ногами і нижньою частиною спини на усе життя.
    Така реальність…

    • Як народжувати вдома?????? Ви дибіл???? Чи первісний???? Робити вдома це норм . Я в шоці ! З якого Сибіру вас понавозили???

      • Буде послуга, буде і попит. Пологи – природний процес, який проходить на автоматизмі. Невігластво породжує страх. Нажаль, у Нововолинську природні пологи не в фаворі. Ніхто не вчить вагітну народжувати. Чому? Ніхто не скаже що до 42-ї неділі це вважається Нормальна Доношена вагітність.

  2. Нашим дітям 11 та 9 років. Саме в такий спосіб народжувала дружина. На той час це не було ноу- хау. а сьогодні писати по те що це сталося в .,…,. Відстаємо від життя на років 70.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота