<

Жителі Нововолинська скаржаться на погано обгороджені смітники

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 9.03.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Жителі Нововолинська часто страждають від прибудинкових смітників. Проблема полягає в тому, що дрібніші і легші відходи, які залишаються на землі розлітаються по прилеглій території.

Не оминула така ситуація й мешканців вулиці Рілєєва та 15-го мікрорайону. 

Люди розповідають, що сміття вивозять регулярно, але залишки відходів лишаються і розлітаються по вулиці. Після того, як зійшов сніг, ця проблема стала більш очевидною.

“Така ж ситуація і влітку. Сміття завжди там валяється. Вони його вивезуть, а те, що біля смітника на землі залишається. Біля мого паркану куча сміття –  вітер постійно наносить, а собаки й коти розносять. У дворі теж багато відходів. Перед зимою ми все почистили. Зараз сніг зійшов – просто жах. Я постійно сама прибираю. Ходила до Сапожнікова (ред. – мер міста), але результату немає. Дала працівникам матеріали, аби обгородили, щоб менше сміття летіло, але ситуація така ж”, – розповідає одна з жительок вулиці Рілєєва.

Журналісти інтернет-видання “БУГ” вирішили взяти коментар стосовно цієї ситуації в заступника директора ВУКГ Олега Голяна.

“У минулому році до нас зверталася мешканка з вулиці Рілєєва, чий будинок знаходиться безпосередньо біля сміттєвого майданчика. З її побажань його й огородили. Що зараз там не так, не можу сказати. Але на той час всі були задоволені. Звісно, коли вітряна погода, інколи, й через огорожу папірці чи мішечки вилітають. Але все, що ми мали робити за їхніми бажаннями, вже зроблено. Та ми теж не можемо дати гарантію, що жоден папірець не вилетить і все буде ідеально”, – розповів він.

“Є проблемні сміттєві майданчики: на вулиці Рілєєва, Островського, Сірка, на мікрорайоні Шахтарському біля гаражів. Проблема в тому, що майданчик стоїть над дорогою. Їде машина, відкривається вікно, наші “культурні європейські” люди відкривають вікно, ніхто з машини не виходить, але викидається мішечок із сміттям, який, звичайно, не долітає в котейнер. Ми фізично не можемо за цим слідкувати”, – додав Олег Голян.

Стосовно ж того, що працівники забирають сміття лише з баків, а на землі лишають, то заступник начальника ВУКГ запевнив, що бере цю ситуацію під контроль.

” Виясню, хто безпосередньо на тих ділянках працює”, – зауважив він.

Така ситуація у нашому місті не є поодинокою.

Стан смітника на 15-му мікрорайоні, що розташований неподалік школи №5,  теж бажає кращого. Він обгороджений лише сіткою, стан якої не найкращий.

“Там, де стоять смітники – протяг, тому сміття не просто лежить на землі, а літає. До того ж, обгороджено все звичайною сіткою. Були навіть у Рожелюка (ред. – заступник мера). Обіцяв зробити, але приїхали, просто кинули чотири плити, від яких немає ніякої користі, та й все. Людина прибирає, але вітер дує, собаки й коти розносять відходи. Вікно вдома відкрити неможливо”, – розповідає мешканець одного з будинків Сергій.

Чоловік зауважує, що до смітника дійти важко, коли дощ.

“Там ті плити лише, то й виходить, що відходи викидають тільки у перші два баки, а решта – пусті”, – додає він.

До того ж,  територія, на якій розташований сміттєвий майданчик, взагалі неосвітлена.

Смітник розташований біля школи №5, тому відходи долітають і на подвір’я навчального закладу.

Зауважимо, що у сусідніх дворах сміттєві майданчики обгороджені металевими листами.

Для порівняння додамо, що біля кладовища неподалік шахти №2 смітники обгороджені металевими листами, але от спеціальних баків немає.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер