<

Віктор Мартиненко: «МП від’єднується від єдності Православ’я, а ми залишаємося в єдності, тепер вже в новоствореній Церкві України»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:16 | 2.02.2019 / Нововолинськ, Онлайн /
Перегляди
84
/ коментарів 15

У студію інтернет-видання «БУГ» завітав священик з Нововолинська Віктор Мартиненко і відповів на запитання журналістів про Томос, перехід до ПЦУ, розповів про поїздку до Туречинни, після якої УПЦ МП заборонила йому проводити богослужіння.

“Мене заборонили за службу Божу, за співслужіння з ієрархами і кліриками Вселенської патраріії. Тієї церкви, єдністю з якої ми пишалися чверть століття і будували свою канонічну ідентичність”, – розповідає Віктор Мартиненко.

За його словами, всі хрестилися у православній церкві, а не московській чи українській. Московська церква сьогодні відійшла від єдності Православ’я, натомість в єдності сьогодні церква українська.

“У нас нічого не помінялося. Ми нікуди не переходили, бо 24 роки були в єдності зі світовим Православ’ям. Тепер московська патріархія від’єднується від єдності Православ’я, а ми залишаємося в єдності Православ’я тепер вже в ноствореній церкві України”, – розповів Віктор Мартиненко.

Нагадаємо, нещодавно отця Віктора Мартиненка за співслужіння з кліриками Константинопольського патріархату митрополит Володимир-Волинський і Ковельський УПЦ (МП) Володимир (Мельник) заборонив у служінні без права Причастя.

Після отримання наказу про заборону у служінні Віктор Мартиненко написав митрополиту Володимир-Волинському і Ковельському Володимиру листа, у якому пояснив його абсурдність.

Також отець Віктор опублікував указ митрополита Олександра (Драбинка) про своє призначення штатним дияконом Храму Преображення Господнього у Хуторі-Ясному під Києвом у єпархії міста Києва та Київської області.

Зазначимо, що Віктор Мартиненко відомий своєю проукраїнською позицією ще з 2014-го року. Тоді священика із Нововолинська прокляв митрополит Павел за те що він порекомендував Павлу:
«не говоріть від лиця усієї Церкви, ми розуміємо, що у вас спільні фінансові інтереси – просто станьте і, у черговий раз, на камери поцілуйте їх у сраку, а від усіх не треба».

Отець Віктор пояснив свої слова: «високопреосвященний митрополит Павел, в ейфорії вітальної промови порівняв громадянина В. Януковича з Господом Іісусом Христом. І хоча прес-служба Лаври, наступного дня спробувала знівелювати вислови митрополита Павла, проте аудіо запис підтверджує, що митрополит таки порівняв В.Януковича з Господом»




коментарів: 15
  1. Рекомендую пану Мартиненку ознайомитися із науковою працею під назвою “Чому розкольницькі угруповання в Україні називаються неканонічними” авторства свого нового шефа, пана Драбинка, яка була написана останнім на здобуття степені кандидата богослов”я. А також поцікавитися у нього ж, хто ще, із згаданого світового Православ”я, окрім Варфоломея і Госдепа, наразі (через більш як півтора місяця після створення!) признає те “угруповання”, в яке він з такою гордістю влився)))

    • Їм що телевізор скаже – те і правда. Ніхто не цікавиться що і до чого взагалі. 90% населення не розуміють шо від них хочуть. Прикриваються “війною” і “Москвою” до церкви. От і все…

    • Наукова пряця кажеш? Тоді “курочка Ряба” схожа на докторську дисертацію.

      • О, хоч якийсь результат))) Богословська, якщо вже на те пішло) А по суті є ще що обговорити?)))

  2. Як би там не було. В часи війни з ворогом має йти боротьба і за церкву. Питання, чому так пізно узялися? Вибори на часі? Вітаю усіх свідомих священників з виборомєдиної церкви. Бажаю бути щирими, відданими Господу, Вірі і мирянам. Щоб ми пишалися і йшли в храм до Господа і його намісників для дужоаного очищення, збагачення у вірі, з новими надвями і позитивом!!! Вітаю за сміливість, щиро рада!

  3. Ну, хто такий той Мартиненко? Простий диякон, а понту як в архиєпископа

    • Щось в цьому таки є – бо журналістка декілька разів (по невігластву) називає пана Мартиненка священником, а той і не пручається)))

    • офіційно він має сан ІЄРЕЯ,а це вже одна з ступенів СВЯЩЕННИКА, так що не обпльовйте в цьому людину не знаючи істини, а журналістка не знала цього, да і не розбирається в цьому…..плюс до того він грамотний нормальний ДОБРОДІЙ

      • То вже якесь божевілля в будинку варьятів. Диякон вже дітей хрестить, вінчає, сповідує, причащає…? То вже щось новеьке

      • Який такий ще у нього сан ієрея? Яких “ступенів священника”? Шо ви, шановний, лепечете? І чого не єпископа відразу?
        Він був протодияконом, і після заборони в служінні, якщо вірити цій статті, “достойні люди” з новоутворенного “угруповання” прихистили його “штатним дияконом”. Як був, так і залишився служителем. При чому тут священники?
        Те, що журналістка мінімально не розібралася кого буде інтерв”ювати – вказує лише на низьку професійну кваліфікацію останньої. Та й те, що гість студії не виправляє її – не робить йому честі.
        P.S. Перефразуючи відомий вислів, додам – “Добродій – це не професія”.

  4. Це сміливий диякон який розуміє що основне виконувати заповідав Божі, де не має повчання про прокльони…який відрізняє де зерно а де лушпиння,, чого на жаль не розуміють багато єпископів і демонстрували не один раз зневагу та плюндрування до всього українського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер