<

У Нововолинську остаточно закриють психоневрологічне відділення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:29 | 16.11.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
7
/ коментар 21

Нововолинське психоневрологічне відділення закриють. Тепер це остаточне рішення.

Про це стало відомо 15-го листопада під час приїзду представників Олицької психіатричної лікарні.

Нагадаємо, що інтернет-видання «БУГ» раніше повідомляло про збори працівників та родичів хворих, що відбулися 13-го вересня,  на яких підіймалося питання загрози закриття закладу.

Дане відділення функціонує у нашому місті на базі центральної міської лікарні з 2003-го року, але підпорядковується Олицькій психіатричній лікарні. Щороку тут проходить лікування 250-280 людей, а загальна кількість ліжко-місць – 25.

За словами виконуючої обов’язки головного лікаря в психіатричній лікарні селища Олика Марії Любашевської, обласна держадміністрація повідомила і мера Нововолинська Віктора Сапожнікова про закриття відділення, та медперсонал не був ознайомлений із таким рішенням.

Згідно наказу, відділення мають закрити до 15-го січня 2017-го року. Виникає логічне питання: що робити хворим та медперсоналу? Варто зауважити, що станом на 15 листопада у відділенні проходили лікування 17 пацієнтів.

У закладі працює 20 медпрацівників. У разі його закриття персонал має можливість працевлаштуватися в Олицькій психіатричній лікарні, скористатися послугами центру зайнятості або самотужки шукати роботу.

«Нехай нас усіх в космос відправлять, але туди теж дорогі білети» – говорили працівники.

Працювати в Олиці, що за 140 кілометрів від Нововолинська, не вихід. Це створюватиме людям проблеми з проїздом на місце роботи і прожиттям.

Лікувати людей в Олицькій психіатричній лікарні не надто хороша ідея. Хворі вже звикли до медперсоналу та й адаптувалися у місцевому відділенні.

Як зауважила старша медична сестра Євгенія Грищук, на початку діяльності відділення не було пристосоване для хворих. «Ми перевиконували ліжко-дні. Зокрема, у 2015-му році цей показник становить 101,6 %. Таке відділення Нововолинську потрібне», – додала вона.

Для того, аби психоневрологічне відділення під своє керівництво взяла Нововолинська центральна міська лікарня, потрібні кошти. Так, як лікарня фінансується з міського бюджету, то працівники вирішили писати колективне звернення до мера з проханням усе ж таки віднайти кошти для подальшої роботи відділення.

Хочемо зауважити, що з бюджету Нововолинська на охорону здоров’я виділено близько 50-ти мільйонів гривень, з них на лікарню – 38, 5 мільйона.




коментарів: 21
    • просто так не вихід здаватись і опускати руки, треба бити у всі дзвони щоб вас почули! на такі заходи потрібно скликати більше громадськості та інших журналістів, ато тільки один БУГ знає. Чому всі інші мовчать?

  1. финансируется из бюджета ,вдумайтесь в эти слова,сапогу закрытие только на руку,это наверное его идея

  2. Як можна закривати місце, де основний електорат мера?
    Сорому не має той Гунчик…

  3. Влада робить все для народу так,щоб він скоріше здох…стільки було затрачено колись сил та енергії, щоб таке відділення тут відкрити і на тобі – закрити…тепер до бандитів, яких влада любить випускати з тюрем, показуючи свою гуманність, на вулицях міста з’являться люди, що говорять самі з собою…

  4. Скорочують , скорочують койки, закривають отделение
    Зато в больнице томограф, з якого доктори в луцьку ржуть .А ще в луцьку стое такий же томограф в рази менше и диагноз там не космос.
    Медицине Новика требует перемен.И отделение зберегти. Он крижановский не скорочуеться, а розширюеться, ось у кого треба вчитись керувати

  5. Дякую за лесний коментар в мою адресу. Дійсно медицина чекає довгоочікуваної реформи. Місто на мою думку, на даний час, не в силах утримувати таку величезну лікарню. Її треба реорганізовувати. А як реорганізувати це задача наших розумних мужів

  6. Лічився там від белки-триччі…не взяло.курити тоже могли б давати частіше.врачі взятки беруть.

  7. до проблеми треба підходити комплексно.віддати лікарню крижановському ,тільки без наших лікарів.хай відкривають наші лікарі приватні кабінети і там збирають гроші-якщо люди до них підуть.а то ^шановний^ мороз зробив з лікарні приватну фірму.

  8. я наприклад не замітила там хорошого лікування, а поїхала у Львів. плюс за такі гроші як вони беруть, можна і не хамити людям (то про медсестру, яка бере аналізи)

  9. Цікаво, чому не закривають, наприклад, хірургічне відділення?! А що. Нехай люди їздять в інше місто для отримання медичної допомоги. Чому в нашому суспільстві душевно хворі люди нікому не потрібні?! у місті психічно хворих людей дуже багато, не всі навіть уявляють на скільки! і куди діватися тим, хто щороку, по пару разів проходить лікування в відділенні? і навіть тому ж персоналу,який там працює, не зважаючи на обставини праці?! Наша держава котится в прірву. і чим далі, тим гірше, у всьому!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця