<

У Нововолинську діти з багатодітних сімей позбавлені права на безоплатний проїзд

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:13 | 10.11.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
14
/ коментарів 14

Рішенням Нововолинської міської ради був скасований безоплатний проїзд в маршрутному таксі дітей з багатодітних сімей. Дану категорію пільговиків прирівняли до дітей шкільного віку.

12-го жовтня на сесії міської ради прийняли рішення, в якому  визначили категорії громадян, яким додатково надаватимуться пільги при здійсненні перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі. В ньому йдеться про те, що дітей з багатодітних сімей прирівнюють до дітей шкільного віку. Тобто проїзд відтепер буде платний.

У Нововолинську вартість проїзду школярів становить 1 гривня 50 копійок. Діти з посвідченням багатодітної сім’ї втратили право безоплатного проїзду, яке між іншим, закладено в нормах чинного законодавства.

Згідно Закону  України “Про охорону дитинства” дітям з багатодітних сімей надаються такі пільги як безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів. Однак в нашій державі часто є норма, але не має інструментів для її забезпечення.

Уже давно ведуться суперечки водіїв та пасажирів, які мають право на пільговий проїзд. Підприємці не бажають перевозити певні категорії громадян безоплатно, так як кошти  їм ніхто не компенсує. І дійсно, з державного бюджету – місцевим, на такі потреби має надаватися субвенція. Однак в державному бюджеті не закладають фінансове забезпечення витрат на пільгові перевезення.

В свою чергу, органам місцевого самоврядування надано право самостійно визначати обсяг пільгових перевезень та передбачати видатки у цій сфері. Так як коштів на всі потреби не вистачає, субвенцій не виділяють, міська влада прийняла рішення скасувати безоплатний проїзд для дітей з багатодітних сімей.

Дана проблема не обмежується лише місцевим рівнем і перш за все повинна вирішуватися на загальнодержавному.




коментарів: 14
  1. Правильно зробили! Багатодітні не інваліди же….. Мають платити так як і всі остальні!!!

  2. всі мають платити… інвалідам нема чого їздити.. тай атовці не такі вже й бідні…

  3. правильно зробили чому інші дітки мають за них платити нехай держава купить автобус і перевозить їх за дурно

    • До вашого відому Законом України надано пільги багатодітним сім’ям не лише в безкоштовному проїзді транспортом, а й в 50% оплати за ком.послуги і т.п. Це все зроблено державою, щоб збільшити народжуваність дітей та якось фінансово підтримати ці сім’ї. Всі пільги, багатодітним сім’ям в Україні повинні виплачуватися за державний або за регіональний рахунок, а не з кишені інших дітей, чи людей, як ви написали… Інше питання, що в НОВОВОЛИНСЬКУ на компенсацію пільг коштів немає, а ставити годинника на проспекті за 600 000 грн чи купувати новорічні ілюмінації за 150 000 грн кошти є….

  4. прально, Вася, яке нам діло до тих дітей, все рівно виростуть і повтікають чи в Польшу чи в рашку…

  5. я з вами повністю згідний бо їх з дитинства привчили що їм все за дурно доречі ні в польші ні в рашці багатодітні за дурно не їздять

  6. То чому у верховній раді такі закони приймають?
    Не справедливо в одній області їздять безплатно а наш мер вирішив таким чином свої штрафи перекривати

  7. Цікаво,а місцеві депутати мають пільги,на безкоштовний проїзд в громадському транспорті?Здається мені,що мають.Тоді,виникає наступне питання,де вони,чи як вони списують нереалізовані кошти.
    Вася,шо тобі ті діти поперек горла стали?

  8. Чому приймаються протизаконні рішення!!! Де прокуратура!? Чи вона теж в долі!

  9. В мене склалася думка, що вирішили ЗЕКОНОМИТИ НА ДІТЯХ та ПЕНСІОНЕРАХ!!! А слабо нашій владі надати пропозицію про фінансування з міського бюджету безкоштовного дітям з багатодітних сімей (АДЖЕ ЦЯ ПІЛЬГА ПЕРЕДБАЧЕНА ЗАКОНОМ УКРАЇНИ)… В нашому місті працюють багато виробничих підприємств, які сплачують далеко НЕМАЛІ суми податків до місцевого бюджету… На мою думку МОЖНА запустити окремі БЕЗКОШТОВНІ рейси для всіх школярів міста в певні години… А чому б і НІ… Думаєте, наші діти із великим задоволення «ВПИХУЮТЬСЯ» зранку в переповнені автобуси, де їх штовхають, кричать і обзивають не лише водії, а й пасажири… А все тому, що декілька років назад, ЗАВДЯКИ нашому дорогому МІСЬКОМУ ГОЛОВІ (та його любові до благих та грошовитих справ) було позбавлено величезний район міста – ЗОШ №6 (де тепер Тернопільський університет). Відтоді маса дітей з житлових районів ринку, хлібозаводу, шахти №4… змушені щоранку добиратися у віддалені райони міста в ШКОЛИ… ЗАТЕ Є КОШТИ В МІСЬК.БЮДЖЕТІ НА ПРИДБАННЯ ГОДИННИКА НА ПРОСПЕКТІ ЗА 600 000 ГРН., НА НОВОРІЧНУ ІЛЮМІНАЦІЮ ЗА 150 000 ГРН. НА ПРОКЛАДАННЯ БРУКІВКИ В НЕПОТРІБНИХ МІСЦЯХ…. ПОТРІБНО ЗАДУМАТИСЯ ПРО ВЛАДУ В НАШОМУ МІСТІ… КОЛИ ВЖЕ БУДЕ ВДОСТАЛЬ… КОЛИ СКАЖЕ “ВИСТАЧИТЬ”…

  10. Причому тут перевізники.Багатодітна мама купить автобус і буде всіх возити безкоштовно.Спробуйте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер