<

У Нововолинську військкомат з поліцією ловили призовника прямо на вулиці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:16 | 23.11.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
456
/ коментарі 4

У неділю, 22-го листопада, мешканець Нововолинська став свідком ситуації, як на вулиці чатували на призовника. Чоловік розповідає, що з порушенням закону, хлопчину хотіли забрати в військкомат.

Чоловік також надіслав БУГу відеозапис, проте згодом, через дві години після публікації, попросив його видалити.

“Побачив, як йшов хлопець і його зупинили двоє чоловіків у цивільному (виявилося згодом, що це військовий комісар і ще один працівник військкомату) та один поліцейський в формі. У молодика почали перевіряти документи, причому не працівник поліції. Яка була підстава для перевірки документів, не пояснили.

Правоохоронець сказав, що хлопця затримали і везуть в військкомат. Але вилов призовників, як собак, є незаконним. Хлопець в результаті сказав, що йде в туалет, і не повернувся”, – розповів Павло Голота, який вирішив стати на захист призовника.

Чоловік додає, що він не проти, щоб служили в армії, але все має відбуватися законно і що просто так перевіряти документи, без наявності на те підстав, в Україні заборонено.

Отримати коментар в поліції та військкоматі БУГу поки не вдалося. Позицію обох сторін викладемо згодом.

Зазначимо, як чути на відеозаписі, який свідок події записав на місці, поліцейський пояснює, що хлопця затримано на підставі статті 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення військовозобов’язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади).




коментарів: 4
  1. Які свідомі громадяни в місті, в армії служити не проти, проте роками не прибуває у військомат, ховається від них та втікає. Думаю за місцем прописки повістки приходили неодноразово. Хотілось би подивитися відеозапис з цим бажаючим служити солдатом, який з туалету втікає, бо йому повістку вручити хочуть

  2. Та шо ж то за військо буде якщо воїнів як собак по вулицях відловлювати?) Добровільно людина повинна йти, осознано як то кажуть. А то потім дивуються то той повісився, то інший по п’яні сослуживця застрелив… Ой сумно(((..

  3. Схоже що хлопець систематично ухиляється від призову на строкову військову службу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер