<

Температуру тіла вже не міряють: у роботі нововолинських ринків – зміни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:14 | 15.06.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
20
/ 1 коментар

З четверга, 11-го червня, на ринках Нововолинська темпаратуру міряють лише працівникам, а не відвідувачам, як це було раніше. Окрім цього, дозволяється забрати з торгових контейнерів захисні екрани.

Зміни відбулися відповідно до постанови головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

У коментарі БУГу директор ринку Ігор Федоришин зазначив, що скринінг температури тіла проводиться тільки у продавців. Кожен підприємець чи продавець веде спеціальний журнал, у якому має записувати свою температуру, яку мають вимірювати відповідно до встановленого графіка.

Однак, досі допуск на ринок лише в захисній масці. Та й захисних екранів з торгових контейнерів чимало продавців знімати не поспішають.

«Той, хто себе береже, їх поки не знімає. Бо ж загроза поширення коронавірусу досі актуальна. Є й не надто відповідальні покупці, які ходять без масок. На Центральному ринку працюють по два входи на продовольчій і промисловій частинах», – зауважив Федоришин.

Держспоживслужба буде слідкувати за дотриманням усіх вимог.

Зауважимо, що у тексті постанови головного санітарного лікаря України немає вимог щодо відстані між робочими місцями продавців не менше 3 метрів та щодо захисних екранів між продавцями і покупцями, які були присутні у попередніх нормах.




один коментар
  1. Не знаю як до великого базару, а на малому жіночка провіряє на вході і бігає провіряє між рядами в продавців.
    Сам бачив і самому провіряли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок