<

Шахти Нововолинська доводять до закриття, – Гура

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:35 | 1.10.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
39
/ Коментарі відсутні

1-го жовтня о 10:00 буде припинене постачання електроенергії на нововолинські копальні. Про це БУГу розповів голова первинної профспілкової організації шахти №9 «Нововолинська» Василь Гура. За його словами, новий керівник ДП «Волиньвугілля» Юрій Ключковський веде політику, яка призведе до найшвидшого закриття копалень.

Гура розповів, 30-го вересня відбулися збори на шахті №9, де працівники копальні вимагали від керівництва дати пояснення, що далі буде з шахтою. Від сьогодні рішенням суду було поновлено виконувати обов’язки директора Володимира Юрківа.

За словами голови профспілки, колектив ставив питання керівнику про бачення подальшої долі шахти, але більшість питань – в компетенції гендиректора. Шахтарі вимагали від Гури зв’язатися із Ключковським. Проте, каже він, на вимогу колективу генеральний директор так і не з’явився. До кінця робочого дня 30-го вересня не було вирішене і врегульоване питання з подачею електронергії.

Гура також розповів, що працівники “дев’ятки” були направлені працювати на Бужанську. Як зазначає, попередній керівник Волиньвугілля переоформив їх на три місяці, обіцяючи зарплату 18 тисяч гривень в місяць.

“Два місяці було, а прийшов новий керівник і немає обіцяної зарплати. Він не володіє інформацією по шахтах, не має уявлення про лаву 9-ї шахти. Чому в попереднього керівника були кошти, а в нового нема ні на що”, – говорить голова профспілки.

Але головне питання, яке турбує шахтарів сьогодні – це чи будуть існувати шахти Нововолинська, адже “за два дні після відключення елктроенергії, Бужанської не стане”.

Таке враження, говорить Гура, що новий керівник призначений для того, щоб поховати копальні Нововолинська.

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер