<

Шахтарі розпочинають безстрокову акцію – перекриття дороги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:42 | 7.05.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарі 2

Гірники шахти №10 “Нововолинська”, яким заборгували зарплату за чотири місяці, доведені до відчаю. І у знак протесту від сьогодні розпочинають безстрокову акцію, перекриваючи дорогу перед мостом через річку Західний Буг.

Нагадаємо, що 5-го квітня шахтарі прийшли до міської ради аби висловити вимоги владі, тоді ж колектив вирішив продовжувати протестувати, якщо їм не виплатять зароблене у найближчі дні. Адже, під час III-го з’їзду, міністр Володимир Демчишин особисто повідомив, що із 1-го травня на копальню почнуть поступати кошти.

І все ж, 7-го квітня, о 09:00 працівники шахти зустрілися із керівництвом підприємства із надією почути позитивні новини. У відповідь отримали обіцянки, мовляв гроші поступлять на рахунки до 20 травня. Представники передпускової дирекції шахти в обличчі Петра Солопа та Віктора Дука намагались домовитись із шахтарським колективом про відтермінування мітингу, у тому разі якщо все ж кошти не поступлять до 20 травня. Аргументуючи це також тим, що наближаються свята і люди будуть обурені незручностями на дорозі.

Гірники не пішли на компроміс і більшістю проголосували за те, щоб розпочати перекриття дороги уже сьогодні. Проте, зазначили, що у період святкових днів із 8-го до 11-го травня протестувати не будуть.

Основна вимога шахтарів пришвидшити виплату заборгованості по заробітній платі, забезпечити умови плідної праці на копальні.

Окремі працівники заявили, що уже певний період не мають змоги платити за комунальні послуги. На що Петро Солоп відповів, що це питання підійматиме перед владою міста, адже у їхній компетенції посприяти вирішенню цієї проблеми.

Журналісти інтернет-видання “БУГу” слідкують за розвитком подій, деталі згодом.

IMG_2930_tn

IMG_2932_tn

IMG_2936_tn

IMG_2938_tn




коментарів: 2
  1. Буде ця акція,чи не буде цієї акції, а грошіз бюджету на 10 шахту дадуть тільки після довгих травневих свят.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер