<

Шахраї ошукали переселенців та нововолинців на 50 тис. гривень: мешканців застерігають про фейковий чат-бот у соцмережах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:16 | 15.06.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1228
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці повідомляють про нові три випадки шахрайства на території Нововолинської громади. Переселенців та містян ошукали на суму близько 50 тис. гривень через соціальні мережі, пропонуючи виплату у розмірі 3 000 гривень.

Внутрішньо переміщеним особам та мешканцям міста надходять повідомлення через фейковий чат-бот, який пропонує виплату коштів. Потерпілим задля отримання допомоги потрібно було оформити заяву та вказати необхідні дані своєї банківської карти.

Як розповів БУГУ керівник Нововолинського відділення поліції Олег Бончак, до користувачів надійшли у приватні повідомлення смс з текстом «За сьогодні більше 2 500 людей отримали виплату. Подати заяву можна за посиланням». Люди у заяві вводять необхідні дані, після чого не отримують обіцяне, а стають жертвами шахрайства.

З банківських та кредитних карток довірливих користувачів знімають певну суму, після чого їм пишуть російською мовою «Приносимо вибачення, сервер перезавантажений», «Проводяться технічні роботи» та інше.

Здебільшого жертвами шахрайства стають внутрішньо переміщенні особи та мешканці, які намагались отримати допомогу. Після зняття коштів, зв’язок із злодієм втрачається.

Нагадаємо, аби уберегтись від подібних випадків та не стати жертвою шахрайства, поліція радить:

  • якщо вас інформують про проблеми з вашою банківською картою телефоном – не повідомляйте важливих даних співрозмовнику та не виконуйте жодних дій, на які він вказує, краще – покладіть слухавку, перетелефонуйте у банк за офіційним номером й з’ясуйте ситуацію особисто;
  • коли купуєте чи продаєте щось через мережу, не переходьте за посиланнями, надісланими повідомленням. Послуга безпечної доставки є в інструментах сайту, а краще – користуйтеся післяоплатою;
  • не відкривайте підозрілі посилання в смс-повідомленнях, за якими пропонують отримати виплату. Пам’ятайте, офіційні виплати можна оформити лише в застосунку «Дія»;
  • вам пропонують певні послуги за зниженою ціною, але з передоплатою, – це може виявитися «сир в мишоловці», тому будьте обачні і не оплачуйте наперед товари.

Раніше правоохоронці також розповідали про інші різновиди шахрайства та наголошували мешканців уважніше ставитись до власних коштів і перевіряти інформацію в офіційних джерел.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця