<

Перейди за посиланням і отримай виплату 2 200 грн: мешканця Володимир-Волинського району ошукали на 34 тис.грн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:08 | 30.05.2022 / Володимир / /
Перегляди
1897
/ 1 коментар

Лише за ці вихідні мешканців Волинської області ошукали на близько 200 000 гривень. Методи майже незмінні, і серед найпоширеніших продовжують фігурувати телефонні шахрайства та фішинг.

Відтак, 29-го травня 30-річному жителю Володимир-Волинського району надійшло повідомлення з таким вмістом: «Отримай виплату 2200 грн. згідно свого статусу за посиланням», інформує поліція Волині.

Громадянин перейшов за посиланням, ввів там дані своїх карт та допоміг шахраям отримати майже 34 тисячі гривень, які списалися з його рахунку.

За цим фактом розпочато кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі поліцейські встановлюють особи зловмисників.

Як зазначають поліцейські, для злочинців війна – перешкода лише декілька перших днів, а далі – вони починають працювати у звичному режимі. Так, з початку російського вторгнення фактів шахрайств майже не фіксувалося, зараз же правоохоронці щодня документують декілька випадків правопорушень.

Нагадаємо, раніше нововолинські поліцейські розповідали про поширені види шахрайства.

Щоб уберегтись від таких випадків, поліція радить:

  • якщо вас інформують про проблеми з вашою банківською картою телефоном – не повідомляйте важливих даних співрозмовнику та не виконуйте жодний дій, на які він вказує, краще – покладіть слухавку, перетелефонуйте у банк за офіційним номером й з’ясуйте ситуацію особисто;
  • коли купуєте чи продаєте щось через мережу, не переходьте за посиланнями, надісланими повідомленням. Послуга безпечної доставки є в інструментах сайту, а краще – користуйтеся післяоплатою;
  • не відкривайте підозрілі посилання в смс-повідомленнях, за якими пропонують отримати виплату. Пам’ятайте, офіційні виплати можна оформити лише в застосунку «Дія»;
  • вам пропонують певні послуги за зниженою ціною, але з передоплатою, – це може виявитися «сир в мишоловці», тому будьте обачні і не оплачуйте наперед товари.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте, відразу телефонуйте на 102 та повідомляйте якнайшвидше про правопорушення поліції, це допоможе вжити необхідні заходи для блокування платежів і повернення коштів.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця